Начало Общество На територията на Пазарджишко се проведе масирана специализирана полицейска операция

На територията на Пазарджишко се проведе масирана специализирана полицейска операция

СПОДЕЛИ

През изминалото денонощие на територията на Пазарджишко се проведе масирана специализирана полицейска операция, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Тя е свързана с противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и пътната безопасност в обслужваната от дирекцията територия. В нея взеха участие служители от всички полицейски структури на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

В хода на акцията са проверени 1122 души, 851 моторни превозни средства, 16 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 10 автоморги и сервизи, 20 заложни къщи и 48 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/. Регистрирани са 19 престъпления, образувани са 12 досъдебни производства, като в тази връзка са задържани за срок от 24 часа в арестните помещения са 10 лица. Съставени са 50 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи, както и 24 констативни протокола или актове от представители на други държавни контролни органи.

Установени са 4 лица извършили кражби, като за съжаление тях три от тях са малолетни. Момче и момиче от Велинград на 11 и 13 години са задигнали от физкултурен салон на велинградско училище два смартфона. 12-годишен от Лесичово успял да открадне от паркиран в село Калугерово лек автомобил сумата от 300 лева. С децата работят инспектори „Детска педагогическа стая“ и криминалисти.

Полицаи от различни структури са засекли шестима на възраст между 16 и 27 години, живеещи в Панагюрище, Пазарджик, селата Синитово и Огняново с наркотични вещества. Най-често органите на реда са откривали синтетичен канабиноид и марихуана. Двама шофьори са установени да управляват автомобилите си под въздействието на наркотици, а един с отнето свидетелство за управление на МПС и дерегистрирано возило.

26-годишен от Пазарджик е разобличен, като извършител на вандалска проява. Той надупчил с остър предмет четирите гуми на паркирана лека кола в областния град.

73-годишен водач от Враца пък е задържан в ареста заради предложен от него подкуп на служители от РУ-Септември. Мъжът подхвърлил в служебния автомобил банкнота с номинал от 20 лева, за да не му бъде съставен акт за установеното от униформените нарушение.