Начало Общество Наближава Първият фестивал на цветовете в България

Наближава Първият фестивал на цветовете в България

175
0
СПОДЕЛИ
Реклама

Festival of Colors India (3)

На 21 юни 2014 г. София ще избухне в цветове и ще отпразнува за първи път Холи – Фестивалът на цветовете. Популярната индийска традиция, обединяваща хората в името на пролетта, любовта, свободата и победата на доброто над злото, ще пристигне в България специално за най-дългия ден на годината и ще събере жителите и гостите на столицата на стадион „Академик” в София.

Холи е фестивал, с който Индия отбялзва настъпването на пролетта, толерантността, равенството и любовта между хората. В Индия традицията се чества всяка година в края на февруари или началото на март, когато млади и стари, независимо от техния пол и положение в обществото, излизат заедно по улиците и парковете на Индия, като разпръскват във въздуха и един върху друг цветен прах и вода, пеят, танцуват и се забавляват в името на новото начало. Позитивизмът на „Холи” е заразителен и с годините тази традиция се пренася и в западните общества на Европа, САЩ, а също и в Азия и Южна Америка, където Фестивалът на цветовете обагря пролетта и кара хората да забравят проблемите поне за ден, като се потопят в море от цветове, музика, танци и любов.

В София първото издание на Фестивал на цветовете ще съвпадне с края на пролетта и началото на най-светлия и топъл сезон – лятото, като в рамките на ден, от обяд до полунощ, ще омагьоса посетителите на събитието с невиждана смесица от цветове, музика, танци, инидийски обичаи, уърк-шопи, атракции, фън-зона и много други.

Съвсем скоро организаторите на фестивала, Коко Ейджънси, ще обявят и гостите на събитието: български и чужди артисти, сред които световни имена от електронната денс и поп сцена от Англия, Германия, Белгия, Румъния и др.

Билетите за Фестивал на цветовете ще са в продажба от сряда, 12 февруари 2014 г. в мрежата на Eventim в цялата страна, като първите 500 билета ще са на промоционална цена от 32 лв. и ще осигуряват както достъп до събитието, така и 3 торбички с цветен прах. След изчерпването на промоционалната категория пропуски, цените на билетите ще са 43 лв, 53 лв. и 63 лв. в деня на събитието.

Посетителите ще имат възможност да закупуват и допълнителни торбички с цветен прах по време на фестивала, като цената ще зависи от закупеното количество.

Официален партньор на Фестивала на цветовете е Нова ТВ, които също са подготвили специални изненади за жителите и гостите на столицата по повод събитието.

http://vbox7.com/play:b537d00e68

Източник: peika.bg