Начало Общество Началникът на отдел „Борба с наркотрафика“ в Митница Аерогара София Стефан Бакалов...

Началникът на отдел „Борба с наркотрафика“ в Митница Аерогара София Стефан Бакалов гостува на учениците от Панагюрище

СПОДЕЛИ

Днес, 11 ноември, началникът на отдел „Борба с наркотрафика“ в Митница Аерогара София г-н Стефан Бакалов и неговият екип, заедно със специално обученото митническо куче Гари, гостуваха на учениците от град Панагюрище по покана на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Панагюрище.

Участваха над 100 ученици от 8-ми до 12-ти клас от Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм. Събитието протече първо с лекция в спортната залата на ПГИТМТ  под надслов „Не го прави и ти“ част от превантивната програма „Наркозависимостта – личен и обществен проблем“. Секретарят на МКБППМН Мария Джамбазова запозна присъстващите с инициативата и благодари на Агенция „Митници“ и на ръководството на училището за участието.

Началникът на отдел „Борба с наркотрафика“ в Митница Аерогара София Стефан Бакалов запозна учениците с функциите и дейността на митническите служители в борбата срещу наркотиците, какви са видовете наркотици, рисковете за здравето и живота от употребата им. Получиха полезна информация как да се предпазват от опити за „зарибяване“ с наркотични вещества.

Стефан Бакалов отговори на много въпроси на учениците, свързани с откриването на различни видове наркотици и как се обучават митническите кучета.

В двора на училището митническото куче Гари демонстрира откриване на наркотик в пътнически чанти и раници нагледно, чрез проиграване на реални ситуации, в които участваха и ученици. Това предизвика много емоции и желание от всички да се включат в демонстрациите.

С настоящата инициатива, за пореден път Местната комисия за борба с противообществените прояви към Община Панагюрище заяви своята ангажираност към информиране на подрастващите относно вредите за здравето, произтичащи от употребата на наркотици от една страна, а от друга да покаже, че разпространението им е престъпление.