Начало Бизнес Над 1200 посетители на щанда на „Асарел-Медет“ на Деня на отворените врати...

Над 1200 посетители на щанда на „Асарел-Медет“ на Деня на отворените врати на Минно-геоложкия университет

СПОДЕЛИ
За поредна година щандът на „Асарел-Медет“ на Деня на отворените врати на МГУ привлече многобройни посетители от цялата страна. Над 1200 студенти и ученици дойдоха да се разходят по пътя на медта с представители от компанията ни. На многобройните въпроси, свързани с професионалното развитие в „Асарел-Медет“, отговори директор „Човешки ресурси“ Бисерка Янева.
Партньорите от ТехноМеджикЛенд представиха интересни експерименти за свойствата на медта на щанда ни, като не оставиха равнодушни както малките, така и големите посетители на юбилейното събитие на МГУ.
Карина Гелова, носителят на стипендията „Лъчезар Цоцорков“за 2021 г., която ежегодно се присъжда на изявен студент на Минно-геоложкия университет, посети щанда на „Асарел-Медет“ на юбилейното издание на Деня на отворените врати на МГУ днес. Карина бе част и от Стажантската програма на компанията ни през 2022 г. Всяка година един от най-добрите студенти на МГУ получава шанса да спечели престижното отличие.
Впечатлени останаха и ученици от 10,11,12 клас на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище. Те бяха придружавани от преподавателите инж. Людмила Гашурова и инж. Ненчо Ненчев. Младежите се обучават по специалностите: „Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии“ и „Минна електромеханика“.
Десетокласниците мечтаят да прекрачат прага на компанията ни, докато техните съученици от горните класове вече са част от екипа ни и работят рамо до рамо с наставниците си, по програмата за дуално обучение в „Асарел-Медет“.
Юбилейното събитие на Минно-геоложкия университет донесе много емоции на гостите, както и полезна информация относно бъдещото им кариерно развитие.

rpt