Начало Здраве Над 6 години Лабораторията по трансфузионна хематология осигурява пълен обем имунохематологична диагностика

Над 6 години Лабораторията по трансфузионна хематология осигурява пълен обем имунохематологична диагностика

СПОДЕЛИ
Над 6 години екипът на Лабораторията по трансфузионна хематология в МБАЛ „Уни Хоспитал“ с началник д-р Лориета Кръстева е в основата на процеса по планиране и осигуряване на медицинските нужди на лечебното заведение с кръв и кръвни биопродукти. Лабораторията осигурява пълен обем имунохематологична диагностика на пациенти, според изискванията на медицинския стандарт.

„Благодарност към всички колеги за подкрепата и всеотдайната работа – Нонка Минчева, биолог, лаборантите Наталия Гергова, Снежана Стоянова, Илинка Божкова – както и специални благодарности към лаборант Лиляна Цекова, която от броени дни вече не е част от екипа ни, но за времето, в което работихме заедно успя да предаде опит на младите специалисти“, сподели д-р Кръстева.

Лабораторията по трансфузионна хематология на „Уни Хоспитал“ осигурява трансфузионен надзор на лечението с кръвни продукти и отговаря за качеството на съхранение и експедиране на кръвните биопродукти.