Начало Култура Наградата „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков” ще бъде връчена на 2 май

Наградата „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков” ще бъде връчена на 2 май

СПОДЕЛИ

В памет на проф. д-р Лъчезар Цоцорков фондация „Цоцорков род“ учреди национална награда на негово име за спечелилите призови места в ученически конкурс, посветен на 140 години от Освобождението на България.

Според Регламента на конкурса, публикуван в медиите и изпратен до средните училища в страната, в националния конкурс за краеведско изследване на тема „Освобождението на моя роден край в събития и личности” право на участие имаха учащите от 10 до 12 клас. Крайният срок за получаване на разработките беше 3 март 2018 г. – Национален празник и Ден на Освобождението.

За участие в конкурса бяха получени 46 разработки, от тях 2 са изпратени след крайния срок, 6 са изпратени само по имейл. Според предварително обявения Регламент за провеждане на конкурса, посочените творби, неспазили Регламента, са оценени, но не влизат в класирането.

Членовете на Комисията прегледаха и оцениха независимо, според Регламента за участие и Китериите за оценка, получените разработките.

Всички творби демонстрираха интерес към историята и вдъхновение тя да бъде представена научно и с разкриване на творческия талант на авторите. След направената оценка комисията класира на:

1-во място и носител на Националната награда „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков” – Иван Тенев, ПХГ „Дамян Дамянов”, гр. Сливен.

2-ро място – Ангел Ефтимов, НГДЕК – София.

3-то място – Даниел Влахов, ППМГ „Добри Чинтулов”, гр. Сливен.

Поощрителни награди:

  • Ивайло Генчев, СУ „Св. Климент Охридски”, гр. Симеоновград.
  • Георги Герджиков и Цвятко Цвятков, СУ „Св. Паисий Хилендарски” гр. Златица.

Наградата „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков” ще бъде връчена на 2 май 2018 г. по време на тържествата за празника на гр. Панагюрище на м. Оборище.

Фондация „Цоцорков род“ благодари на всички участници!

Честито на победителите!