Начало Спорт Наградиха спортната топ десетка за изминалата 2015 година

Наградиха спортната топ десетка за изминалата 2015 година

СПОДЕЛИ

sgАвтомобилистът Любен Каменов бе коронясан за спортист №1 на Панагюрище за изминалата 2015 гоина. Това се случи на официална церемония в залата за пресконференции на многофункционалната спортна зала „Арена Асарел“. На тържеството бяха награени и останалите девет спортисти, както и десетки млади таланти, докоснали се до големите успехи през изминалата година. В началото председателят на Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище Иван Нетов направи преглед на успехите на всичките 21 клуба, членуващи в сдружението. Той обяви, че панагюрските спортисти имат 50 медала от държавни първенства и десет шампиони.
Организатори на събитието бяха Община Панагюрище и Асоциацията на спортните клубове. На церемонията присъстваха кметът на общината Никола Белишки, председателят на общински съвет Христо Калоянов, общински съветници, председатели и представители на спортните клубове, които развиват дейност на територията на общината, директорите на училищата и представители на бизнеса, сред които знакови имена като проф. д-р Лъчезар Цоцорков, Лука Гарчев и Иван Чолаков – хора, дали значима подкрепа на панагюрския спорт през годините.

Към тях с благодарност се обърна и кметът на общината Никола Белишки, който подчерта, че община, бизнес и спортна общественост тук гледат в една посока. Той съобщи, че общинското ръководството е изпълнило ангажимента си за сериозно завишаване на средствата за субсидии на клубовете, като към момента предложението в бюджета е за 163 000 лева. Белишки съобщи, че през тази година се предвижда реновиране на тренировъчния терен и благоустрояване на района около залата. Но всички тези усилия и инвестиции не означават нищо, ако не сте вие – спортисти, треньори и деятели, обърна се към присъстващите Белишки.
Втора в класацията е Йоана Пишмишова от Спортен клуб „Бойни спортове“.На трето място е Георги Нетов, нападател на мъжкия отбор на Футболен клуб „Оборище“.На четвърто място е класирана хандбалистката Йорданка Тодорова от Хандбален клуб „Панагюрище“.Пета в класацията е лекоатлетката Лушка Кокотанекова от Клуб по лека атлетика „Борис Мулешков“.На шесто място е състезателката по тенис на маса Кръстина Иванова от Спортен клуб по тенис на маса „Асарел-Медет“.Седма в класацията е състезателката по тенис на маса Десислава Ботева от Спортен клуб „Панагюрище“.Спортист номер осем за 2015 година е таекуондистът Илчо Машев от Спортен клуб „Один“.Атлетът Даниел Немски от Клуб по лека атлетика „Оборище“ е класиран на девето място, а десети е джудистът Никола Петкански от Спортен клуб „Бойни спортове“. За „отбор на годината наградата получи ФК „Оборище“, а треньорът на футболистите Танчо Калпаков получи признанието за най-добър треньор. Той впечатли с джентълменски жест, като покани при себе си целия си щаб.

Специална награда получи женският отбор по хандбал като единственият отбор в колективет спорт, който е участник в елитната група. Наградата за най-добър отбор в инивидуалните спортове получи Иван Александров, мениджър на СКТМ „Асарел Медет“. Той съобщи официално и новината, че Панагюрище ще е домакин на турнир по тенис на маса с награден фонд 70 000 долара.

Награди за млади перспективни състезатели получих Ивелин Танковски – шампион на България по джудо и самбо от Спортен клуб „Бойни спортове“, Георги Ефтимов – Спортен клуб по тенис на маса „Асарел-Медет“, Нелина Петришка – Спортен клуб по тенис на маса „Панагюрище“, Стефка Цветанкова от ХК “Панагюрище“, Нешка Брандийска – таекуон-до – Спортен клуб „Один“, Радка Захариева – Клуб по лека атлетика „Оборище“, Златомир Радев – Клуб по лека атлетика „Борис Мулешков“,Запрян Лилов – Спортен клуб „Топалов“, Станимир Муховски – Волейболен клуб „Пан – волей“, Габриела Карабойчева – бадминтон, Ангел Божков – баскетбол.
С награди бяхо почетени и ветераните Кръстьо Нешев – шампион на България по самбо и атлетите Петър Петров, Георги Узунов и Павел Шерелинков..

Специална награда за най-добър футболист за 2015 година добави в колекцията си Георги Нетов. Специални награди получиха легендарните спортисти на Панагюрище, световните и европейски шампиони Митко Гръблев, Николай Гушмаков, Иван Нетов и Мария Орряшкоа. Награди бяха предвидени и за Ана Пелова и Георги Стойковски, но заболяване попречи на тези големи спортисти да присъстват на церемонията.
Кметът Никола Белишки получи специална награда за принос към развитието на спорта в общината. Европейският вицешампион по самбо Иван Хърков бе отличен с наградата „Спортен икар“ за най-значимо спортно постижение през годината.

Специална награда за цялостен принос към спорта бе връчена на председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД проф. д-р. Лъчезар Цоцорков.

3 КОМЕНТАРА

    • Те толкова му трябват за автомивка през годината




      0



      0