Начало Спорт Най-малките тенисисти на СКТ „Панагюрище“ сред най-добрите на турнир в Пловдив

Най-малките тенисисти на СКТ „Панагюрище“ сред най-добрите на турнир в Пловдив

СПОДЕЛИ

На 27 и 28 май в Пловдив се проведе състезание по тенис на маса  за момчета и момичета до 10 години. Ръководствата на три клуба използваха точка от Наредбата на БФТМ и добавиха към личното първенство и отборно.

В първенството веха участие едни от най-добрите състезатели от цялата страна. За най-малките всеки мач бе битка, драма и страст.

В състезанието се представиха повече от отлично и децата на СКТ „Панагюрище“. В личното първенство Георги Бойчев, Тодор Левичаров и Илиян Тошев показаха голям потенциал, като стнаха първи в групите си и продължиха напред, но за съжаление жребият ги срещна с по-опитни състезатели. Малко преди финала те отпаднаха, като Георги Бойчев се класира  пети, Илиян Тошев седми, а Тодор Левичаров девети.

На двойки, Илиян Тоше, заедно с Георги Бойчев, стигнаха до финал, но загубиха от двойка от  Дупница и се окичиха със сребърни медали. Тодор Левичаров с П. Николова от Варна станаха пети.

На смесени двойки Илиян Тошев и С. Мутлу завоюваха шампионската титла. Георги Бойчев и Сечил от Ардино се окичиха със сребърни медали, а Тодор Левичаров и Сурчева от Ардино станаха пети.

В отборната надпревара отборът на Панагюрище се класира на 2-ро място.

Състав: Георги Бойчев,Тодор Левичаров, Илиян Тошев. Радостин Васев.

При момичетата дебют направиха Зорница Загарьова и Диана Пиронкова. Зорница заедно с Калина Пиперова от София  спечелиха бронзови медали на двойки.

Ръководството на клуба изказва благодарност на спортно-техническия състав на клуба в лицето на обществените треньори и партньори Радко Шишков, който бе неотлъчно до децата през цялото време, Десислава Ботева и Божидар Васев, който пък съдийстваше през цялото състезание.

Треньорът Борис Влахов е доволен от новото начало и е уверен, че децата ще продължават да постигат нови успехи и за в бъдеще.