Начало Бизнес НАП проверява плодове, зеленчуци, месо и риба

НАП проверява плодове, зеленчуци, месо и риба

СПОДЕЛИ
restorant

491Звеното за фискален контрол на НАП вече следи движението в страната на още 53 стоки с висок фискален риск. От пазарджишкото поделение на  Агенцията съобщават, че със заповед на финансовия министър са добавени нови групи стоки, които  са обект на наблюдение от фискалните агенти. Сред новите стоки са различни видове плодове, зеленчуци, месо, риба и др.

От началото на годината до момента фискалните агенти са извършили над 42 000 проверки на рискови стоки. На 10 500 превозни средства са поставени пломби. Звеното е проследило движението на над 500 млн. кг. рискови стоки, сред които плодове и зеленчуци, месо, захар, брашно, сухо мляко.

Звеното за фискален контрол бе създадено в началото на годината със задача да контролира данъчните рискове при внос и търговия със стоки като плодове и зеленчуци, захар, брашно, месо и месни продукти, олио. Движението им на територията на страната се следи от екипи на приходната агенция на всички граници с държави от Европейския съюз и от мобилни групи във вътрешността на страната.

От средата на май инспекторите на НАП работят и по външните граници на страната съвместно с екипи на Агенция „Митници“ и Българската агенция за безопасност на храните. Освен товарни, на фискален контрол вече са подложени и лекотоварни превозни средства, съобщават от НАП.