Начало Общество Напусна ни Дима Дишкова

Напусна ни Дима Дишкова

СПОДЕЛИ

Само на 42 години, след тежко боледуване, на 7 септември си отиде Дима Дишкова. Спря да бие едно голямо и топло човешко сърце, готово винаги да откликне на всяка неправда и беда.

Всички, които познават Дима, знаят какъв човек беше тя. Знаят за благотворителните каузи, в които участваше със сърце и душа. След голямата трагедия преди години в Мизия, тя организира мащабна кампания за набиране на дарения, няколко пъти пътува до пострадалото градче с доброволци от Панагюрище, срещаше се с изпадналите в беда хора, искаше да получи лично от тях информация кои са най-тежките им проблеми и потребности. Последваха кампаниите „Бъди човек“ – няколко години поред за Коледа и за Великден, акции за набиране на средства за болния от левкемия Мустафа, изоставен от семейството си в болницата, после – за онкоболната Гери, осигуряването на подаръци за малките пациенти на Онкоболницата в Пловдив, помощи за Хитрино…

И още, и още…

Дано е светъл и лек пътя ти, Диме. Ще липсваш тук. Със сигурност всеки, докоснал се до теб в този живот, е станал по-добър човек. 

Поклон! 

 

Погребението ще се състои днес, от 13:00 часа, поклонението е от 12:30 ч.