Начало Общество Натоварен ден за огнеборците

Натоварен ден за огнеборците

СПОДЕЛИ
огнеборци пожарна обстановка

Огнеборците от РСПБЗН- Пазарджик отчитат изключително натоварен и напрегнат в ден

Огнеборците от РСПБЗН- Пазарджик отчитат изключително натоварен и напрегнат в пожарно отношение ден. Само в рамките на деня са получени няколко сигнала за горящи сухи треви, стърнища и изоставени неизползваеми лозя.
Първият подобен сигнал е за района около пазарджишкото село Динката. Два противопожарни екипа вече са локализирали и загасили този пожар, който е обхванал близо 1000 декара площ.
В землището на село Памидово днес са горели също храсти и сухи треви, както и изоставени лозови масиви. Там са абили дислоцирани 4 противопожарни автомобила и два джипа, заедно с 15 пожарникари.
В района между селата Овчеполци и Черногорово също са били запалени площи с храстова и суха тревна растителност, което е наложило намесата на два екипа от РСПБЗН-Пазарджик, съвместно с лесничеи от ДГС-Пазарджик.
Към настоящия момент един екип огнеборци с противопожарен автомобил локализират горящи сухи треви и остатъчна растителност на площ около 500 декара в землището на село Мало Конаре.
Няма пострадали хора, както не са нанесени материални щети в горския и полски фонд.
От пожарната припомнят на стопаните на земеделски земи и имоти, на пастирите, че е абсолютно забранено паленето на огън на открито с цел прочистване на пасища, почистване на имоти или унищожаване на отпадъци.