Начало Култура Наум Шопов–младши идва в Панагюрище по покана на Общински ученически парламент

Наум Шопов–младши идва в Панагюрище по покана на Общински ученически парламент

СПОДЕЛИ

Наум Шопов-младши – внук на големия филмов и театрален актьор Наум Шопов и син на не по-малко талантливия актьор Христо Шопов, е едно от свежите лица от малкия екран, който стана изключително популярен от участието си в хитовия сериал „Откраднат живот“.

Именно той е и първата вдъхновяваща личност, с която Общинският ученически парламент организира среща. Тя ще се състои тази събота, 16 декември, от 11:00 часа в зала „Асарел“ на комплекс „Каменград“. 

Актьорът ще разговаря с младите парламентаристи и ще разкаже интересни факти за себе си.

Ако беше решил да става актьор, Наум Шопов младши щеше да е четвърто поколение актьор –прабаба му е Мара Шопова, дядо му и баба му са Наум и Невена Шопови, баща му е Христо Шопов, леля му е Лиза Шопова.

Майка му Мариана Станишева също е актриса. Само че след като в детството и юношеството си Наум участва в редица постановки и филмови продукции, изведнъж си казва: „Аз не съм актьор“. Решава да кривне от семейната традиция и вместо в театралната академия кандидатства медицина.

Когато Любо Нейков от продуцентската компания „Дрийм Тийм“ му се обажда да се яви на кастинг за сериала „Откраднат живот“, Наум решава да се пробва, най-вече защото сериалът е на лекарска тематика, пише списание „EVA“.

Въпреки че е много щастлив от работата си в сериала, 23-годишният Шопов младши ни най-малко не е изкушен да се завърне към актьорството. През последните месеци, докато е снимал в сериала, той е издържал – само с петици и шестици при това – куп изпити от зимната сесия.

Страстта към медицината измества в сърцето му не само актьорството, но и голямата му любов към американския футбол – спорт, който тренира в продължение на години.

Най-важното, което му предстои в близко бъдеще, е специализацията по хирургия. „Определено си се представям по-скоро окъпан в кръв до лактите, а не на снимачна площадка“ – с лека ирония казва той.