Начало Култура „(Не)стандартно – в любов!“ от Мирослава Коларова за панагюрци

„(Не)стандартно – в любов!“ от Мирослава Коларова за панагюрци

СПОДЕЛИ

В навечерието на 14 февруари гост на Арт-клуб „Асарел“ ще бъде една жена. Жена, в чиито ръце фотоапаратът е магия, а очите – път. Нейното име е Мирослава Коларова. Има минало на художник. Настоящето ѝ е багри и пулс. А бъдещето – синева, синева, синева… Може би, защото е родена с море в зениците и сърцето. И може би, защото цялата е любов.

Тя ще ви я разкрие през погледа си на фотограф и думите си на поет в Историческия музей, на 13 февруари от 17:30 часа. Там, на чаша вино, ще можете да потърсите любовта (и себе си) в художествените ѝ фотографии, подредени в изложбата „(Не)Стандартното – в любов!“.

С любов!

Ще се докоснете до думите от книгите ѝ. Ще разговаряте с нея за това не какво вижда в света през обектива си, а как го вижда. За да се уверите накрая, че вижда красиво. Не защото красотата ще спаси света, тя е достатъчно красива, за да се убедите в правотата на тези думи, щом я зърнете.

А защото умее да вижда.

Вижда любов.

И е!

За любовта ми е думата този път – наздраве за нея!

Мирослава Коларова също ще се включи в инициативата „Да бъдем в час за час“ – инициатива на „Асарел-Медет“АД, благодарение на която ученици от училищата в община Панагюрище имат възможност да се срещат лично с гостите на Арт-клуба и да разговарят с тях. Мирослава ще бъде гост на младите фотографи от ОУ“Проф.Марин Дринов“ – за час. Ще си говори с тях за всичко, което ги вълнува – поезия, фотография, светоусещане, теми на делника и празнични щрихи, отразени в душата им и навън.

Те ще бъдат с нея за час – но толкова, че от този час да им е пълно и смислено дълго след него.

Очакваме ви на 13 февруари от 17:30 часа в Исторически музей-Панагюрище.

©Текст: Дарина Дечева