Начало Общество Нелиа Тушлекова-Накова от СКТМ „Асарел-Медет“ с бронзов медал от държавните финали по...

Нелиа Тушлекова-Накова от СКТМ „Асарел-Медет“ с бронзов медал от държавните финали по тенис на маса

СПОДЕЛИ
Панагюрище отново бе домакин на най-престижното състезание по тенис на маса – Държавното индивидуално първенство за мъже и жени.
Близо 200 състезатели от цялата страна мериха сили от 4 до 7 март при страхотна организация и условия в зала „Арена Асарел“. Първенството бе открито от областния управител на Област Пазарджик – Стефан Мирев, който пожела успех на всички участници и поздрави организаторите за това, че въпреки усложнената обстановка в страната, са създали прекрасни условия за провеждане на финалите, при спазване на всички мерки за безопасност.
Символичните домакини от спортен клуб по тенис на маса „Асарел-Медет“ взеха участие с пълните състави на мъжкия и женския си отбор, а най-добро класиране постигна Нелиа Тушлекова-Накова. Тя успя да се пребори и да завоюва трето място и бронзово отличие, като в полуфиналния двубой загуби от шампионката на турнира Полина Трифонова /“Корабостроител“ –Варна/.
Другата ни представителка Михаела Димова също добави бронзов медал към своя актив от дисциплината двойки-жени, в която си партнираше с Есин Саид от „Комфорт“ – Варна. Тандемът ни Димитър Стоименов/Павел Костадинов достигна до четвъртфиналите в двойките при мъжете, но остана на крачка от медалите.
Младите надежди на клуба Божидар Васев и Илия Воденичаров също записаха участие във финалите, като Васев успя да преодолее груповата фаза и да се класира за основната схема. За съжаление, поради контузия Воденичаров не успя да завърши своите мачове от квалификационния етап.
Представителят на „Дунав“ Русе –Теодор Александров защити миналогодишната си титла при мъжете, а шампионската купа му бе връчена от кмета на община Панагюрище Никола Белишки. Останалите призьори бяха наградени от Галя Костова, прокурист на „Асарел-Медет“АД и Христо Калоянов, председател на Общинския съвет в Панагюрище.