Начало Интервюта Нено Чуклев: Това, което направиха момчетата на Йордановден, е геройство!

Нено Чуклев: Това, което направиха момчетата на Йордановден, е геройство!

33
0
СПОДЕЛИ
restorant
neno1
Нено Чуклев(първият отляво надясно) заедно със свои приятели минути, след като е извадил кръста от Луда Яна на 6 януари 2014 година.

Няколко дни след Богоявление се свързахме с панагюреца Нено Чуклев, който миналата година пръв извади кръста от ледените води на Луда Яна. Заедно с него в реката скочиха още няколко млади мъже от Панагюрище. Преди почти 12 месеца разговаряхме с Нено и пред ПИА той заяви: „Надеждата за нова България е в ръцете на младите българи“, споделяйки, че би бил много щастлив ако този ритуал от година на година привлича все повече млади хора. E надеждата му се сбъдна. Тазгодишният Йордановден беше по-различен и хубав, с повече млади хора и повече български дух. Самият Нено Чуклев не успя да се включи в ритуала, защото се възстановява след счупване на пръстите на едната ръка. Нено Чуклев от няколко години е в Лондон, където живее, учи и работи, но сърцето му си остава в Панагюрище. „Лондон, колкото и уникален да е, не е като да си бъдеш вкъщи“ – казва той.

– Каква беше изминалата 2014 година за теб?
Беше трудна година, изпълнена с много разочарования и тежки моменти, но от друга страна се случиха и прекрасни неща. Роди ми се племенница, която е най-красивото бебе! Какво по-хубаво от това?!
– Донесе ли ти късмет богоявленският кръст?
Да, разбира се. Мисля, че улавянето на кръста ми донесе късмет през изминалата 2014 година. Не само е професионален, но и личен план. Надявам се, че ще имам късмет и през новата 2015!
– Как ще коментираш това, което група млади панагюрци направиха на тазгодишния Йордановден?
Това, което тези момчета направиха е геройство. Наистина се възхищавам на тяхната креативност и щедрост! Не само, че нагазиха в студените води на река Луда Яна, но и за дарението, което направиха. Малко хора биха се лишили и биха подали ръка, на нуждаещ се от помощ. Достойни мъже!
Радвам се, че и аз имам малък принос и въпреки, че аз отсъствах от обичая поради счупване на ръката, те ме последваха и даже задминаха. Пожелавам на всички тях да са здрави, а те вече доказаха, че хора с достойнство.
– Как е ръката ти?
 З от 5 счупени пръста. Възстановявам се бавно, но всичко ще е ОК. На Йордановден ми беше много мъчно, че няма да съм част от традицията, защото както казах на майка ми- „Това си е моят празник!“
neno
Екипът на ПИА пожелава от сърце бързо възстановяване на Нено, една много успешна 2015 година и, абсолютно сме убедени, догодина ще се видим на Йордановден!