Начало Култура Нешка Робева: Панагюрци сте чудесна публика! Благодаря! (ВИДЕО)

Нешка Робева: Панагюрци сте чудесна публика! Благодаря! (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

page

Класика, опера и фолклор събра в един спектакъл Нешка Робева. Последната й „рожба“, съвместно с Русенската опера под ръководството на маестро Найден Тодоров и момичетата и момчетата от “Нешанъл арт”, беше представена снощи в зала „Арена Асарел”.

Панагюрище беше един от градовете, в които гостува националното турне на Робева и трупата й.

Спектакълът „Търси се Фигаро – последната грешка на Нешка” е своебразна закачка с репликата „Нешка няма грешка”, с която почитателите на гимнастичката се радваха на спортните й успехи през 70-те години на ХХ век.

Сюжетът бе комичен и продиктуван от реалността. В последните години, за да се издържа, „Нешанъл арт”, освен че прави танцови спектакли, се занимава и с организацията на фирмени партита, сватби, кръщенета… Без погребения. Поради изключителните си ангажираност обаче, г-жа Робева е допуснала грешка, като насрочила две сватби наведнъж (последната грешка на Нешка).

Не може да бъде отменена нито една от двете сватби, нито да се променят подготвените програми, защото едните младоженци са любители на фолклора, другите на операта. За да излязат от затрудненото положение, Робева наема известния DJ Фигаро, който така да води празненствата, че всички вкусове да бъдат задоволени…

Грешката все пак се оказва предпоследна, защото объркването на сцената бе тотално. Настъпи пълна суматоха, комичните ситуации се редяха една след друга, докато настроението в залата не стигна кулминационната си точка.

Музиката се изпълняваше на живо. Прекрасните оперни и фолклорни гласове и инструменти се преплитаха на сцената по неповторим и запомнящ се начин.

Накрая цялата тази чудновата бърканица изправи панагюрската публика на крака и си заслужи няколкоминутните бурни аплодисменти.

Своята признателност към участниците в спектакъла и към публиката изказа и Нешка Робева. Тя разказа накратко за раждането на идеята за този проект и благодари на панагюрци за подкрепата.

15228137_1380931701940841_1850455960_n

СНИМКИ ОТ СПЕКТАКЪЛА ТУК