Начало Култура Невероятно цветно шоу на Италия в първия ден на Международния фестивал на...

Невероятно цветно шоу на Италия в първия ден на Международния фестивал на фойерверките

СПОДЕЛИ

Международният фестивал на фойерверките – Панагюрище, България 2023, снощи стартира с концертна програма на невероятните Димитър & Христо, Теди Кацарова със своя бенд и група „Bad Atittude”. Кулминацията на вечерта бе неповторимото цветно шоу в небето.

И тази година зрелищният спектакъл се наблюдава от многохилядна публика – гости на града са препълнили хотелите, а в късните часове снощи, след огненото шоу, по пътя към Пазарджик се придвижваше дълга колона от автомобили на дошли специално за първата вечер до града ни гости.

Подгряващата заря по традиция бе подготвена от фирма „Огнена хризантема“ ЕООД, град Панагюрище, а отборът на Италия доказа класата и професионализма си, като представи невероятно пиро-музикално шоу.

Организатори на събитието са „Огнена хризантема” ЕООД и Община Панагюрище. Генерални спонсори на Международния фестивал на фойерверките са Община Панагюрище и „Асарел-Медет” АД, с финансова подкрепа участва и „Оптикс“ АД. Състезателните отбори се оценяват от жури в състав: г-н Никола Белишки – кмет на община Панагюрище, г-жа Галина Матанова – зам.-кмет на община Панагюрище, г-н Николай Пелтеков – изпълнителен директор на „Асарел Медет” АД и г-н Даниел Даскалов – директор „Ресурсно осигуряване” на „Оптикс“ АД.

Какво да очакваме днес?

Концертната програма във втория ден – 10 юни, на Международния фестивал на фойерверките – Панагюрище, България 2023 ще започне с небезизвестната панагюрка – Донна и любимците на младото поколение – „СкандаУ”. Почитателите на рока пък ще се забавляват с група „Конкурент”.

Състезателното пиро-музикално шоу ще представи отборът от Германия.

Концертната програма ще продължи с рок група „Конкурент”.

В последната вечер, 11 юни, своята заря ще представи отборът от Андора. Концертната програма е с участието на Дара Екимова и легендарната група на Стенли.

Водещ на Международния фестивал на фойерверките – Панагюрище 2023 е Павел Владимиров – Павката, лице на Българска национална телевизия.

Тази година се навършват 10 години от създаването на уникалното и единствено по рода си събитие, а именно – Международния фестивал на фойерверките – Панагюрище, България. През 2013 година за първи път в Панагюрище, а и на Балканския полуостров се проведе такъв вид първенство, като първите участници бяха отборите на Чехия, Тайланд и Словакия.