Начало Общество Незаконен дърводобив, кражба и неизрядни водачи в бюлетина на ОДМВР-Пазарджик

Незаконен дърводобив, кражба и неизрядни водачи в бюлетина на ОДМВР-Пазарджик

СПОДЕЛИ

Масирани проверки за незаконен добив и транспортиране на дървесина на територията на Държавното горско стопанство в Ракитово. Акцията е била организирана и осъществена от служители на Районното управление във Велинград, полицейския участък в Ракитово, съвместно с лесничеи от местното горско стопанство. В местността „Мътница“ намираща се в землището на Ракитово органите на реда и горските работници засекли група мъже с коне транспортиращи „ на влачка“ дървесина. Последвали проверки, при които органите на реда установили, че дървата са от вида „бял бор“, немаркирани са с контролна горска марка и без редовно позволително. Задържани са 10 млади момчета и мъже на възраст от 15 до 48 години, всичките от Велинград. Те превозвали с конете си около 13 кубически метра дървен материал. Дървата са иззети и предадени на отговорно пазене на служители от ДГС-Ракитово, а десетимата са задържани в ареста на РУ-Велинград. Спрямо тях се водят бързи производства. Проверките продължават на територията обслужвана от Районно управление Велинград и полицейския участък в Ракитово.

Криминалисти от РУ-Септември задържаха извършител на кражба. В петък в РУ-Септември бил получен сигнал от 45-годишна жителка на село Ковачево. Тя информирала органите на реда, че апаш е отмъкнал 4 автомобилни гуми, намиращи се пред дома и. Разследването било организирано и проведено от служители на група „Криминална полиция“, които бързо влезли в дирите на апаша. Оказало се, че той е 41-годишен мъж от съседното село Лозен. По случая е образувана преписка.

 

Спрямо двама водачи се водят полицейски производства. На улица в стрелчанското село Смилец автопратрул при РУ-Панагюрище извършил проверка на джип „ Мицубиши“, управляван от 59-годишен пазарджиклия. Униформените установили, че возилото е с регистрационни табели отговарящи за друг автомобил. Септемврийски полицаи спрели микробус „Мерцедес“  с водач 35-годишен мъж от същия град. Последвал тест с дрегер, като уредът отчел 1.34 промила концентрация на алкохол.