Начало Местна власт Никола Белишки положи клетва за трети път като кмет на община Панагюрище

Никола Белишки положи клетва за трети път като кмет на община Панагюрище

СПОДЕЛИ

За председател на Общински съвет Панагюрище отново беше избран Христо Калоянов от ГЕРБ

За трети път, на 11 ноември, в Деня на Свети великомъченик Мина – покровител на семейството, новоизбраните общински съветници, кмет на община Панагюрище и кметове на кметства положиха клетва и подписаха клетвен лист в присъствието на областния управител Стефан Мирев, председателя на Общинската избирателна комисия и граждани на общината.

Официалната церемония се състоя от 11:00 часа в Сесийната зала на Общински съвет-Панагюрище и започна с молитва за здраве и благоденствие от Архиерейския наместник на Панагюрска духовна околия Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Атанас Манолов. От името на църквата и духовниците от Панагюрска духовна околия Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Атанас Манолов подари на кмета Белишки икона на Свети Мина.

С приветствени думи г-жа Галина Матанова – ВрИД кмет на община Панагюрище откри тържествената клетвена церемония.

„Развълнувана и изпълнена с вяра заставам пред Вас – Уважаеми общински съветници и кметове, за да Ви поздравя за полученото доверие и да Ви пожелая тържественото клетвено обещание, което след минути ще произнесете гласно пред съгражданите ни, Закона и Бог, да усили желанието да работите с воля, почтеност и нестихваща мотивация за благополучието на родния ни край.”

Г-жа Матанова даде думата на областния управител Стефан Мирев, който обяви заповедта и дневния ред на заседанието. „Днес Панагюрище и общината са пример за финансово стабилно и добро управление с множество реализирани проекти”, заяви Мирев и подари писалка на кметът Белишки.

След положената клетва г-жа Матанова връчи общинските символи на местната изпълнителна власт – кметската огърлица и ключ на града на г-н Никола Белишки, с пожелание за здраве и енергия, за да продължи да работи за просперитета на община Панагюрище: „Желая Ви да чувствате силна лична мотивация, окуражен от Вашия вот на подкрепа, който получихте от жителите на община Панагюрище. А опитът, който имате днес, да бъде Ваш полезен съветник. Защото мъдрите и горди жители на общината заслужават най-доброто управление! На добър час!”

В първото си публично обръщение за новият мандат кметът на общината Никола Белишки  благодари на всички за подкрепата и пожела на новоизбраните кметове на кметства и общински съветници успешен мандат, като заяви своята подкрепа към всяко начинание в полза на гражданите и общината: „Днес мога да Ви обещая три неща – Работа, работа, работа. Работа, с която тръгваме, за да чертаем настоящето и бъдещето на община Панагюрище. Но тази работа я получаваме вследствие на доверието на гражданите. А доверието е сладка тежест, която държи разума и сърцето, и дава енергия да продължим напред. Използвам случая да честитя на всички новоизбраните кметове на кметства и общински съветници и да Ви уверя, че и занапред ще имате моята подкрепа за всяко Ваше действие, което води до просперитет на общината и което е в услуга на жителите. Управлението на една община не е и не бива да бъде едностранно. Ще разчитам на идеи, инициативи и подкрепа от страна на всички. Ще разчитам и на онези сила, воля и дух, на онова велико единение, което винаги е водило Панагюрище напред. Нека Бог да благослови делата ни!”

За кметове на населените места в община Панагюрище клетва положиха: Димитър Арбалиев – кмет на село Баня, Георги Александров – кмет на село Бъта, Славчо Мавров – кмет на село Левски, Милко Ангелов – кмет на село Оборище, Иван Пандуров – кмет на село Поибрене, Стоянка Ставрева – кмет на село Попинци, Митко Кочев – кмет на село Елшица.

Новият Общински съвет проведе първото си заседание, свикано от областния управител Стефан Мирев. С тайно гласуване за председател на Общински съвет Панагюрище беше избран Христо Калоянов от ГЕРБ. Той получи подкрепата на 14 от общо 21 съветници.