Начало Общество Никола Белишки стана „Кмет на месеца“ за септември

Никола Белишки стана „Кмет на месеца“ за септември

СПОДЕЛИ

kmet

Конкурсът „Кмет на месеца“ за септември приключи, съобщи порталът kmeta.bg. Жителите на цялата страна подкрепиха своите фаворити.

При общините с население между 20 и 50 000 души се заформи интересен дуел между кметовете на Панагюрище и Ловеч. В крайна сметка Никола Белишки успя да победи с 10% Корнелия Маринова.

Припомняме, че темата за месец септември беше „Подкрепа на образованието“.

Община Панагюрище осигури безвъзмездно учебници, учебни помагала и различен вид документация на училища и детски градини за новата учебна година. Учебните заведения вече са изпратили заявка до Общината за необходимите пособия и материали. Заявките са изготвени след извършен избор на познавателни книжки, учебници и учебни помагала от педагогическия съвет на съответното учебно заведение. При избора на учебниците и учебните помагала са включени и представители на училищното настоятелство, както и учителите, които ще преподават в съответния клас“. Средствата за закупуване на учебниците и учебните помагала са осигурени от Министерство на образованието и науката за съответната учебна година и са предоставени по бюджета на Община Панагюрище, финансираща детските градини и училищата.

Това бе последното издание на конкурса „Кмет на месеца“ за 2016 г.