Начало Общество Никола Белишки участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен...

Никола Белишки участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район

СПОДЕЛИ

100316gk

Домакин на форума бе областният управител на Хасково Станислав Дачев, който в момента председателства Регионалния съвет за развитие на ЮЦР, съобщават от пресцентъра на Областна администрация Пазарджик.

Област Пазарджик бе представена от зам. областния управител Гинче Караминова и кметовете на Панагюрище – Никола Белишки, Батак – Петър Паунов, зам.-кметът на Пазарджик – Петър Петров.

В заседанието участваха заместник- министърът на транспорта Валери Борисов, областни и заместник областни управители от Южен Централен район, представители на министерства, кметове на общини от ЮЦР, представители на синдикални и браншови организации, на ВУЗ и на професионални гимназии, и представители на НПО.

100316gk_1

Експерти от Областно пътно управление – Хасково докладваха актуални проблеми, свързани със състоянието на път III-5509 Свиленград – Димитровче – Райкова могила – Щит – Пашово – Сладун – Маточина и път II-76 Харманли – Тополовград.

Информация за осигуряване на по-добри условия за професионално образование и обучение, съответстващо на потребностите на региона и изискванията на пазара на труда бе представена от началника на РИО – Хасково- Иван Панайотов.

Надя Данкинова –  изпълнителен директор на фонд ФЛАГ представи опита и дейността на фонд ФЛАГ. Нови възможности за финансиране на инфраструктурни проекти на общините в периода 2014-2020 г. чрез финансови инструменти – Jessica, Фонд на фондовете и др. Кметът на община Панагюрище Никола Белишки информира членовете и гостите на Съвета за постъпилите предложения за промени в Закона за публично-частното партньорство. На дебат бе поставен и Проектът „Река Марица като фактор за развитието на Южен централен район“ , представиха Здравко Сечков – изпълнителен директор на ФРМС и Александър Михайлов – председател на УС на Рари Мизия.

Иван Делчев – ръководител на съвместния технически секретариат по програма ИНТЕРРЕГ запозна членовете на съвета с  възможностите за кандидатстване по Програма ИНТЕРРЕГ за трансгранично сътрудничество България-Турция 2014-2020, съфинансирана по Инструмента за предприсъединителна помощ.