Начало Общество Никола Белишки в Бъта: „Освободени чрез спечелени проектите средства ще се насочат...

Никола Белишки в Бъта: „Освободени чрез спечелени проектите средства ще се насочат към селата“

СПОДЕЛИ

DSCF4067През следващият мандат ще има повече средства за населените места. Част от освободения благодарение на спечелените от общината проекти ресурс ще бъде насочен в населените места. Това бе един от акцентите в програмата на кандидата за кмет на община Панагюрище Никола Белишки пред жителите на село Бъта по време на срещата-разговор в пълния салон на читалище „Никола Й. Вапцаров“. Въпреки дъжда и студеното време десетки жители на селото се отзоваха на поканата на ПП ГЕРБ да са срещнат с кандидатите на партията и да обсъдят заедно как ще изглежда селото и общината през следващия мандат.

DSCF4019Кандидатът за кмет на кметството Найден Найденов представи своите програмни намерения, като акцентите му бяха върху благоустрояването на селото, подобряване на водоснабдяването и чистотата. Той обеща да бъде поставен банкомат, да положи усилия за привличане на инвеститори, които да разкрият работни места. Найденов заяви, че знае какво да направи и как да го стори и призова жителите на Бъта да го подкрепят на предстоящите избори, като отбележат №2 в бюлетината за избор на кмет.

Белишки от своя страна декларира пълната си подкрепа за Найденов и обясни, че това е кандидатура, излъчена от местната структура на ГЕРБ. Това е наша практика, към която се придържаме, защото хората тук се познават най-добре, обясни той. Белишки заяви, че в следващия мандат ще подкрепя тези кметове, които съставят свои обществени съвети и се вслушват в мнението на този консултативен орган.

DSCF4051Ние сме различни, защото сме единствените, които идваме с програма за управление, заяви и водачът на листата Галина Матанова. Тя подчерта, че листата е така структурирана и подредена, че още от първия ден на следващия мандат съветниците от ГЕРБ могат да заработят компетентно и отговорно в бъдещия общински съвет, а освен това сред избраниците има подготвени бъдещи председатели на всички комисии. Матанова представи и част от акцентите в програмата, свързани основно с образованието, културата, грижата за младите и социално слабите. След това обясни, че в Панагюрище за пръв път в България стартира „дуалното обучение“, което дава шанс за образование и професионална реализация в общината. Белишки пък съобщи новината, че вече са към финал преговорите за разкриване в Панагюрище на филиал към Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски“.

Основният проблем, споделен от жителите на Бъта, бе състоянието на водопреноната мрежа. Белишки припомни, че през 2011 година е заварил едно фалирало „В и К“ – дружество, което четири години по-късно вече е в добро състояние. Ремонтирахме трихилядния резервоар над Бъта и улеснихме захранването с вода, а освен това ремонтирахме „маришкия водопровод“. Подменихме изцяло оборудването на подемните станции, въведе се автоматична система за контрол, купихме нова техника. В Бъта пък монтирахме хидрофорна система, която реши проблема с доставката на вода за високия район на селото, изреди предприетите мерки Белишки. Той отбеляза, че има готов проект за подмяна на водопровода и при отварянето на подходяща мярка по европейските програми, веднага ще се кандидатства за финансиране. През миналия мандат внесохме готови проекти за селата Бъта, Баня и Панагюрски колонии пред кабинета „Орешарски“, но партньорите БСП и ДПС решиха да накажат „гербаджийско Панагюрище“. В същото време турски села с по 200 жители си построиха зали и стадиони. Дано никога вече подобни хора не управляват България, пожела кандидатът за кмет на общината.

DSCF4027

В подкрепа на Белишки досегашният кмет на Бъта Георги Александров сподели, че през миналия мандат „В и К – П“ ЕООД не само по-бързо е реагирало при аварийни ситуации, но работата при новото ръководство е била далеч по-качествена.

Секретарят на читалището Жечка Сиводошева съобщи пред всички, че през последните четири години сградата е ремонтирана и са създадени отлични условия за творчество на самодейците. Въведеният проектен принцип на финансиране пък е  стимулирал за нови изяви бътовските таланти.

Белишки получи поздрави от бившия директор на училището в Бъта Гинка Царска за достойната патриотична позиция по време на първомайските тържества и бързия и адекватен отговор на провокацията на ДПС с песента за Райна Княгиня.

Заставаме пред Вас с високо вдигнати глави и вярваме, защото свършихме много работа и знаем как да изпълним програмата си. Очакваме да ни подкрепите на 25 октомври като отбележите №2 в бюлетината, призоваха на финала кандидатите на ПП ГЕРБ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!