Начало Общество Никола Белишки води в класацията за Кмет на месеца

Никола Белишки води в класацията за Кмет на месеца

22
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

kmet

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки е начело на надпреварата за “Кмет на месеца” за септември, ежемесечно състезание, организирано от портала Кмета.бг.

Темата за месец септември е „Подкрепа на образованието“.

Община Панагюрище осигури безвъзмездно учебници, учебни помагала и различен вид документация на училища и детски градини за новата учебна година. Учебните заведения вече са изпратили заявка до Общината за необходимите пособия и материали. Заявките са изготвени след извършен избор на познавателни книжки, учебници и учебни помагала от педагогическия съвет на съответното учебно заведение. При избора на учебниците и учебните помагала са включени и представители на училищното настоятелство, както и учителите, които ще преподават в съответния клас“. Средствата за закупуване на учебниците и учебните помагала са осигурени от Министерство на образованието и науката за съответната учебна година и са предоставени по бюджета на Община Панагюрище, финансираща детските градини и училищата.

В категория „Общини с население между 20 000 души и 50 000 души“ Белишки води във врменното калсиране с 39%, следва го Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч с 36%. На трета позиция се нарежда кметът на Община Сандански Кирил Котев с 12%, следван от кметът на Община Свищов Генчо Генчев с 8%. Поиследен във временното класиране в Георги Георгиев, кмет на Община Тунджа.

Да подкрепим кмета на община Панагюрище, като дадем своя глас ТУК