Начало Без категория Никола Лалев: Оборище Панагюрище е един голям трамплин за младите футболисти

Никола Лалев: Оборище Панагюрище е един голям трамплин за младите футболисти

СПОДЕЛИ

Никола Лалев се присъединява към Оборище Панагюрище през лятото на 2022 година. Има изиграни 30 мача с Войводите. Голмайстор на отбора с 10 гола.

Здравей, Никола! Дойде в Оборище преди година от Гигант Съединение. Какво за теб означава Оборище Панагюрище?

Здравейте! За мен Оборище Панагюрище е един голям трамплин за младите футболисти да се развиват.В изминалите години клубът е бил и в професионалното ниво на България. За мен е голямо удоволствие да се състезавам за този отбор – има сериозна дисциплина, голям професионализъм, перфектни условия за футбол и коректност от страна на досегашния президент.*

Започна първенството като халфбек. В последствие те видяхме да играеш и в други позиции като офанзивен халф, дефанзивен халф и дори като нападател. Защо и лесно ли ти беше?

Моята позиция е ляв халф, но идвайки в отбора, знаех, че ще се наложи да играя халфбек, защото отборът играе със система 3.5.2. Вторият полусезон заиграх, като офанзивен халф,а накрая, дори и като нападател.За мен беше голямо предизвикателство да играя на различни постове и вярвах в себе си, че ще се справя. Треньорът казваше, че да имаш футболист, който може да играе на всички позиции, е голямо бижу за отбора. Не беше лесно, но аз самият, като характер не харесвам лесното.Тази смяна на постове ме изгради още повече като футболист, за което се гордея и съм благодарен на треньора за оказаната възможност и гласуваното доверие .

Със зелената фланелка изигра 30 мача, 28 от които като титуляр. Стана голмайстор на отбора с 10 гола, записа и 2 асистенции. Кои са най-трудните и най-приятните моменти с Оборище? Как ще оцениш представянето на отбора и твоето лично?

Във всички тези 30 мача, които изиграхме, имаше много хубави моменти, но и много трудни. Един много хубав момент, който мисля, че никой от нас няма да забрави,това беше мачът със Септември – Симитли. Като гости, взехме една много сладка победа с много емоции, след като вкарах единствения гол по време на мача. Друг хубав момент за нас беше мачът със Славия 2. Победихме с 2 на 1, като двете попадения бяха мои. Аз самия бях много щастлив и ето тези моменти бяха прекрасни за мен. А относно лошите, имахме много контузени футболисти. На треньора ни никак не му беше лесно със състава, защото имахме период когато четирима основни футболиста липсваха на мачове. Но макар и с тези проблеми, които имахме отборът се представи на едно много добро ниво и смятам, че моето представяне този сезон също беше такова: с общо 10 гола, но за мен самият са малко. Аз искам да вкарвам още и още и следващият сезон ще го направя.

Имаше оферти и от други отбори но ти реши да останеш. С какво се различава Оборище от другите отбори?

Да, имах няколко оферти от други отбори, но за мен Оборище Панагюрище се отличава от останалите най- вече с високото ниво на професионализъм. Свикнах с момчетата много, треньорът Кириякос Георгиу ми даде пълната свобода на терена и се чувствах щастлив, когато играя.

Какво е нужно на един отбор за да върви напред?

Нужно е в един отбор да има КОЛЕКТИВ, футболистите да са едно цяло, като едно семейство. Да има разбирателство, подкрепа един към друг, професионализъм и финанси.

*Интервюто е правено малко преди досегашният президент на Оборище Илия Анчев да обяви оттеглянето си.