Начало Общество Никола Петкански – шампион на България по джудо при юношите

Никола Петкански – шампион на България по джудо при юношите

СПОДЕЛИ

Възпитаникът на СК"Бойни спортове" Никола Петкански завоюва шампионската титла на Държавного лично първенство по джудо, което се проведе в столицата през изминалия уикенд. Никола показа невероятен хъс за победа и след няколко драматични срещи, завоюва златния медал в своята категория – 38 кг.

Вицешампион на България пък стана Йоана Пишмишова, на която много малко не достигна, за да се изкачи на първото място на почетната стълбичка. Сребърен медал донесе и Недка Каекова, която притно изненада всички с доброто си представяне, давайки заявка за успешно развитие.

Бронзово отличие спечели Иван Хърков, който за пореден път доказа, че е истински боец – след 7 срещи, при почти пълно изтощение, в последната среща губеше с 4 юко, но в последните секунди се мобилизира и победи съперника си от ЦСКА с ипон.

Добро представяне за Нешо Нешев-кат.73 кг., който в конкуренция с 66 участника, достигна до 7-то място. На 7-мо място се класираха и Бончо Стоянов и Стоян Бодуров. 9-то място за Петър Ушев, Теодор Каловски, Дмитър Хаджиев и Пенчо Бътовски. Поради голямата конкуренция, въпреки, че имаха по 1-2 спечелени срещи, Цветан Загорски,Доброслав Каменски, Димитър Манчоров и Даниела Домусчиева се класираха на 13-15 място.