Начало Интервюта Нора Шопова: Не съм мечтала да бъда момиче от корицата

Нора Шопова: Не съм мечтала да бъда момиче от корицата

СПОДЕЛИ

Тя изгрява за първи път на корицата на модната библия „VOGUE“ преди около 8 години, като елитарното издание ѝ посвещава не една, а 10 страници. Успехите ѝ продължават с още много корици и кампании за световноизвестни брандове. Нора е от Панагюрище и докато следва, на 19 години, е забелязана в модните среди у нас. Среща отпор от страна на консервативното си семейство, което трудно се доверява на тази „не дотам престижна професия“ в България към онзи момент. Но не се отказва. Виждаме Нора Шопова, покорила всички онези бляскави върхове  – спечелила и загубила много, но все така отправила поглед към Слънцето и Луната, защото именно това е нейната формула за Успеха! 

„Напоследък се чувствам сякаш някои събития или снимки са се случвали по-скоро, отколкото си мисля. Например през 2015-2016 година, което е преди цели 5-6 години, съм снимала това и онова… Времето сякаш прекалено бързо започна да лети. Може би това се случи, когато спрях да пътувам толкова много и се установих в България. Тогава изведнъж рутината и ежедневието ме погълнаха, започнах да пътувам само за директни ангажименти, годините започнах да си летят. Ако трябва да съм точна, в момента, в който се приближих към 30-те си години“, споделя Нора Шопова в интервю за urbn.dir.bg.

„Усетих разликата с годините. Изминали са 8 години от първата корица на „VOGUE“, вчера си преглеждах снимките. До ден днешен не смятам, че това е най-големият ми успех. Правила съм страхотни кампании за огромни брандове и това, че просто разпознават „VOGUE“ като най-популярното списание, не означава, че е най-значимото, което съм снимала. И сега не съм далеч от модната кариера, след като се омъжих“, споделя Нора.

Започва кариерата си доста по-късно от професионалните модели – когато е на 19 години. Попада в полезрението на букера на модна къща „Ивет Фешън“ Диан Динев, когото нарича „ключът към модния свят“ и така обикаля Лос Анжелис, Мексико Сити, Токио и Дубай – снима на много нестандартни и различни места.

„Имаше период, в който работих много в Ню Йорк. Точно преди да се прибера в България, ми се обадиха за снимки в Мексико. Бях за 6 дни там. Тогава осъзнах, че съм успешен модел. Защото живеех в града на неограничените възможности, имах ежедневни ангажименти там, колкото и да е трудно заради конкуренцията. Обаждайки ми се от днес за днес да ме поканят за кампанията на El Palacio Del Hierro – това е мултибрандов store, с обекти във всички латиноамерикански държави –  това означава много. Почувствах се наистина добра в това, което правя. Бях на 23 години. Когато започнах на 19, се водех стара за тогавашните критерии, пък смятай сега колко съм стара, а още се снимамУспехът  в сферата на моделстването, телевизиите и като цяло медиите няма възраст. Със сигурност“, казва Нора.

„Да си модел означава да жертваш личния си живот и да откриеш буквално цял един свят. Нямаше да имам възможността да пътувам толкова много и да обиколя толкова страхотни места, ако не беше работата ми на модел. Основно ежедневието ми минаваше в събиране на багаж, пътуване до дестинацията, работа от рано сутрин до късно вечер, пак събиране на багаж, пътуване до друга дестинация. Хубавото е, че моделите имат възможност да се установят в някоя от големите европейски или американски модни столици, в зависимост от ангажиментите. Аз се бях установила предимно в Ню Йорк, а оттам към агенцията ми идваха най-много предложения за работа. В Европа работех предимно в Лондон и Германия“, казва Нора.

„Нужно е просто да си различен, дори безличен до някъде, но да имаш правилни черти и както се казва – каквато и дреха да сложат на теб да виси като на закачалка. Аз си харесвам този тип определения за себе си – по този начин се чувствам специална. Моят мъж – Траян, ме е харесал, защото сред всички супер красиви и пищни мацки около нас, е имало едно момиче, в което той е видял нещо различно.

А Мъжът до нея – Траян, я обича точно за това, което е.

„Аз съм това, което съм от преди връзката ни. Той уважава много работата ми и хората, с които работя. Осъзнава колко съм получила от тях. Никога не съм имала проблем с това“.

С Траян е повече от 8 години. Вече са и щастливо женени.

„Моята най-голяма цел и мисия в живота е била да се омъжа и да имам свое семейство. Ако ме питаш кога съм се почувствала истински успешна и щастлива, то е когато намерих моя човек – Траян. Колеги сме от университета. Познаваме се от доста преди да имаме чувства един към друг. Всъщност, както се казва, познаваме си и мръсните ризи и отрицателните качества. От това приятелство се получи една супер качествена връзка“.

Цялото интервю с Нора Шопова можете да прочетете тук.