Начало Общество Нора Шопова: Останете верни на себе си

Нора Шопова: Останете верни на себе си

СПОДЕЛИ
Шестнайсет от най-известните българки, сред които и Нора Шопова, се обръщат към своето 16-годишно „Аз“ и споделят какво са научили през годините във видеокампанията „Когато бях на 16, не знаех…“, съобщиха инициаторите от платформата за здравно и сексуално образование Loveguide и Български фонд за жените.
Във видеообръщението те разказват на сегашните тийнейджърки как са се чувствали самите те на 16 и ги мотивират да са по-уверени в себе си, да не се поддават на външен натиск, да не спират да учат и да следват мечтите си.
Нора Шопова благодари на своето 16 годишно аз, че не се е променило под натиска на другите, че е останала себе си, че е целунала момче чак на 17, и е имала гадже за първи път на 18.
 
Сред известните жени, които се включват в инициативата, са актрисите Весела Бабинова, Луиза Григорова, Силвия Петкова и Алиса Атанасова. От музикалната сцена участват Прея, Михаела Филева, Мила Михова, Йоко, Петя Алекса, Маги Джанаварова, Нора Караиванова и Рут Колева.
 
„Когато си във възрастта между 14 и 18 години, често си объркан, отчаян и не знаеш как да се справиш с предизвикателствата в тийнейджърските години, а те далеч не са малко“, казват Николета Попкостадинова и Надя Здравкова от Loveguide, които провеждат часове по здравно и сексуално образование в страната и се срещат с хиляди тийнейджъри от цяла България.
 
„В тези години невинаги имаш приятели, които да ти дадат ценен съвет, още по-малко го търсиш от родителите и учителите, а имаш толкова много въпроси. Тези, на които най-много вярваш и се възхищаваш, са известните лицата, които са постигнали мечтите си и, разбира се, и ти искаш да си като тях. Затова решихме да съберем някои от най-популярните сред българските тийнейджъри жени и да ги помолим да споделят какво биха казали те на своето 16-годишно Аз“, обясняват създателите на кампанията „Когато бях на 16 не знаех…“.