Начало Общество Нов хипермаркет идва в Панагюрище?

Нов хипермаркет идва в Панагюрище?

СПОДЕЛИ

Възможно е нова верига хипермаркети да стъпи в Панагюрище, научи ПИА-нюз от добре информирани източници. Сред спряганите инвестатори е гигантът "Кауфланд", като магазинът вероятно ще бъда построено в квартал "Младост", до детска градина "Брезичка". Там има голяма пустеещо петно, което е частна собствевност и не веднъж е привличало вниманието на големи инвеститори. От общинското ръководство коментираха, че при тях нямало информация за навлизането на търговска верига тук, но че биха се радвали, ако това място бъде социализарано. 

20 КОМЕНТАРА

  1. Дали ще е истина с този хипермаркет или пак ще има битки заради лични апетити.Лидъла е много далече от центъра и много възрастни хора нямат превоз така,че ще е добре да има по-вътре в града такъв хипермаркет.




    5



    0
  2. Съгласна съм с теб Ivan Rolev,обаче това трябва да се каже на собствениците на земята в бившия Родоп.До колкото знам е върната на хората и сега има няколко човека които имат място 2 на 2 обаче не искат да го продават и бъркат цялата работа със строежа на Кауфланд там…Е това ината е голяма работа…..




    1



    0
  3. Mила Петя, под „олигопол“ разбирам олигопол. Ако ти имаш доказателства, че са монопол, ще ти повярвам, много е вероятно. Но официално са олигопол. Олигополът се учи заедно с монопола, някъде в първите уроци. По телевизията не го обявяват.
    А коментарът ви за картофите само доказва колко много още знаете за икономиката.




    0



    0
  4. Лора,аз икономика съм учила….
    Лично аз не смятам,че качеството и изтеклия срок на годност на стоките в малките магазинчета се дължи на хипермаркетите по простата причина,че говоря за новооткрито магазинче!Няма да споменавам име,но миналата година се откри едно такова квартално,което още от отварянето си, от първата седмица започна търговия с развалени стоки….може би са взети по евтино – продават ги по евтино – подбиват пазара…Това може би е тяхната логика,но не и моята,от там вече храни не пазарувам,а и не само аз,предпочитам големия магазин с пресни продукти пред евтин квартален магазин с развалени….
    А идеята на Петя Димитрова е много добра,след като не са приели картофа Ви,защо ще го ядът прасетата?Защо не го продадохте в събота на пазара?Ако е бил хубав щяхте да го продадете за нула време!




    0



    0
  5. До Лора- Уважаема госпожо, съветът ми е Вие да попрочетете преди да пишете глупости!!! Разбирам, че под олигопол визирате монопол. Като пример мога да Ви дам ЕРП – това е монопол. Отварянето на нов магазин, и то от такава голяма верига, само ще увеличи конкуренцията, а това ще намали цените, е и качеството разбира се ;-) .
    А и да не говорим, че в такива магазини се продава същата стока като в кварталния магазин. И въпросните 7 тона за такива вериги е изключително малко количество – продавайте го в събота на пазара!




    1



    0
  6. Не може да има конкуренция, когато има олигопол. Защо не почетете малко икономика?!? Нали доставчиците и на трите вериги са едни и същи, дори стоките премятат по между си. Вземете пропрочетете малко!
    А това, което описвате за някои малки магазини, е следствие от тези вериги, скоро изобщо няма да има малки магазини, дано тогава да сте доволни.




    1



    0
  7. Нито отварянето на още един хипермаркет ще ни направи по бедни,нито ще съсипе дребния производител!Напротив ще има конкуренция и цените ще се нормализират,защото сега направо ни съсипват с тези цени по магазините.Не мисля че е редно в един магазин един перилен препарат да струва 7.50 лв.,а в друг,същия препарат – 11.99 лв.А колкото до дребните производители……не мисля,че са в разцвета си не само заради хипермаркети като Билла,Лидъл или Кауфланд,на този хал са заради високите цени, на които продават продукцията си в сравнение с цените на вносните плодове и зеленчуци.По пазарите и дебните магазинчета да не би случайно да продават картоф или праскови лично или изобщо БГ производство…?Излезте в събота на пазара всеки втори е производител,ама не знае от коя нива е продукцията му,по простата причина,че я е купил от борсата…..Хайде да не бъдем толкова консервативни да си гледаме малките скъпарски магазинета със стоки с изтекъл срок на годност…..Аз съ ЗА – нормални цени и персонал




    0



    0
  8. Съжалявам за картофа,но не може да ме убедите че във кварталните магазинчета зареждат плодове и зеленчуци местно производство. И другото което е че в тези хипермаркети има всичко на куп.- перилни препарати и всякакви други,домашни потреби,храна,дрехи и т.н.Влизаш и няма да ходиш излишно по другите магазини. Аз съм с две ръце ЗА отварянето на този магазин и тогава ще видим какво ще е положението.




    0



    2
  9. Да, така е, защото дребните производители изчезват, а големите бълват боклуци, за да могат да заливат пазара. А за изчезването на малките са виновни точно големите супермаркети, които дават пазар само за техните играчи, един солиден пазар за боклуци, защото няма как да си запълнят щандовете с качествена храна – нито има от къде да я доставят, а и да има, доставката ще е скъпа, защото трябва да е ежедневна, нито могат да я продадат навреме С две думи не са на далавера да предлагат качество. И няма да го направят!
    Лично съм пробвала да им продам 7 тона картоф. Знаете ли какво ми отговориха? „Такова малко количество не ни интересува, продайте го на някой от нашите дистрибутори.“. Колко тона картоф може да произведе един обикновен земеделец? И знаете ли какво стана с този картоф? Докато ние ядяхме холандски боклуци, него обцете го изядоха. А на следващата година земеделецът посади картоф само з а себе си.




    0



    0
  10. Да, приятно е да се разхождаш между щандовете на въпросните маркети, само дето това удоволствие ни струва: 1. печалбите им се изнасят в чужбина 2. търговската им политика убива българския производител 3. целият им асортимент са консервирани боклуци, накратко казано „отрови“ 4. за тяхното тровене пак плащаме ние с парите за здравеопазване 5. създават и се грижат за т.нар. „консуматорско“ общество, което е началото на края. Със сигурност има и още! И е време да осъзнаете, че дребното удоволствие от чуждите големи магазини има огромна цена!




    3



    0