Начало Общество Нова авария затруднява водоснабдяването в Панагюрище и региона

Нова авария затруднява водоснабдяването в Панагюрище и региона

СПОДЕЛИ

ВиК-П съобщава за авария на магистрален водопровод Марица, между II и III подем, в землището на село Бъта. Водоподаването за град Панагюрище и селата Бъта, Баня, Левски, Елшица, Попинци, Оборище и Поибрене ще бъде затруднено.

Екипи работят по отстраняване на аварията.

4 КОМЕНТАРА

  1. Къде са оставките за некадърното управление?!
    Проблемите с питейната вода не са от вчера.
    Първо: Рудодобива обезводни района. Масово се унищожава широколистна дървесина (в процеса на разкривката за нови мощности на „Асарел -Медет“ АД);
    Второ: Архивите на Минно-геоложкото проучване (хидрогеоложкото картиране) се откраднаха от „частни бизнесмени“;
    Трето: Не се направиха елементарни усилия за усвояване на местни водоизточници с които да се прекрати порочната практика за прадоставяне на промишлена вода за питейна; (Една водоснабдителна система включва: Водоизточник; Пречиствателна станция; абонатна водопреносна мрежа. Къде е Водопречиствателната станция за питейни води по амортизирания водопровод от Злокучене?!)
    Четвърто: С какъв мотив бяха заровени милиони лева за „подмяна“ на абонатната водопреносна мрежа в Панагюрище и кой се „офайди“ от това?
    Пето: Защо никой не обърна внимание за утвърдения и приет Многофнкционален План за стопанисване горите на територията на община Панагюрище (същият е приет с Решение на Общинския Съвет, но не се привежда в изпълнение).
    Основата на отговорите на петте позиции се крие в заключението, че некадърността и „усвояването“ на европари чрез „Европроекти“, както и ширещата се корпция се изразява във все още действащата политико олигархична икономика.




    0



    0
  2. До кога с тези аварий?Кога и кой ни информира че ще се пребираме от работа и няма да имаме вода?От недодяланата работа на това ВИК на хората одавна им писна.Време е май за чистка защото там май са остакали само некадърници!




    0



    0