Начало Общество Нова придобивка за децата от Центъра за настаняване от семеен тип за...

Нова придобивка за децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Павел Бобеков”

СПОДЕЛИ

DSCN0921

След незабравимите преживявания от участието си в организираните мероприятия за деца по повод 1 юни, а именно Парад на хвърчилата, проведен  в с. Панагюрски колонии и организиран от Инициативна група към клуб „Шлифоващият диаманти“ – Пловдив, Празнично тържество със забавни и състезателни игри, музика и добро настроение, организираното от екипа на Център за обществена подкрепа „Зора” и след  участието си в организирания от Община Панагюрище детски празник „Усмихни се с мен“, на площад „20-ти април“, за настанените деца в Центъра за настаняване от семеен тип за деца /младежи „Павел Бобеков” бяха закупени 2 броя компютърни конфигурации и аксесоари към тях на стойност 1000 лв.

Сумата за новата придобивка за децата от Центъра бе дарена от проф. д.и.н Иван Стоянов – преподавател във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, декан на катедра “Нова и най-нова история на България и носител на престижната награда „Оборище“ 2016г., връчена му от Сдружението на възрожденските градове и общности в България „Възраждане за 21 век“.

Сумата, предоставена от Проф. д.и.н Иван Стоянов, по негово предложение, бе използвана за закупуване на компютри , които децата от ЦНСТДМ „Павел Бобеков“ гр. Панагюрище да могат да използват.

С новата придобивка от два компютъра, в дневната стая на децата се оформи компютърен кът със шест нови компютъра, като четири от тях, през месец април, бяха предоставени на децата в Центъра от  „Лайънс клуб ” – Панагюрище.