Начало Спорт И „Нова телевизия“ ще излъчи мача на Григор Димитров с Джокович

И „Нова телевизия“ ще излъчи мача на Григор Димитров с Джокович

СПОДЕЛИ

20140702.pwrryhqxiyПървият полуфинален мач на „Уимбълдън“, който ще противопостави българския тенисист Григор Димитров и носителя на шест титли от Големия шлем Новак Джокович, ще бъде излъчен на живо и по „Нова телевизия“.

Правата за най-стария тенис турнир в света се държи от БГ САТ, а мачовете се излъчват от разпространяваните от „Булсатком“ „Тв+“ и „Филм+“. БГ САТ и „Нова броудкастинг груп“ очевидно са постигнали споразумение за сублицензиране на правата за мача.

23-годишният Димитров, който спечели титлата при юношите преди шест години, ще се изправи срещу шампиона от 2011 г. на централния корт в „Ол Ингланд клъб“ в петък от 15.00 часа.

Българският тенисист за първи път в кариерата си достигна финалната четворка в турнир от Големия шлем, след като разби в три сета миналогодишния шампион Анди Мъри. С успеха той си гарантира и дебют в първата десетка на световната ранглиста.

Димитров и Джокович ще се срещнат за четвърти път, като сърбинът води с 3:1 победи. Първият им двубой беше във втория кръг на мастърса в Шанхай през 2012 г., когато бившият номер 1 спечели убедително с 6:3, 6:2.

Другите три мача помежду им са от 2013 г. Джокович спечели със 7:6 (1), 6:1 във втория кръг на мастърса в Индиън Уелс и с 6:2, 6:2, 6:3 във втория кръг на „Ролан Гарос“.

Димитров пък се наложи със 7:6 (6), 6:7 (8), 6:3 във втория кръг на мастърса в Мадрид, като това беше първата му победа срещу действащ номер 1 в световната ранглиста.