Начало Местна власт Новият областен управител на Пазарджик Злакто Митрев представи приоритетите си

Новият областен управител на Пазарджик Злакто Митрев представи приоритетите си

СПОДЕЛИ
zl_mitrev_press1
На първо място, знаете, че предстоят избори, и това е основната задача. Така новият областен управител Златко Митрев формулира първостепенния сред приоритетите си на първа пресконференция след встъпване в длъжност.
Създадени са технически екипи в областна администрация и във всички общини, преведени са и необходимите финансови средства за логистично осигуряване на изборния процес – 25000лв. за областна администрация и 139000лв. за 12-те общински администрации в областта, съобщи Митрев и сподели, че веднага след пресконференцията заминава за участие в среща на вицепремиера по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев с областните управители във връзка с организационно-техническата подготовка и провеждането на изборите.
„Разчитам на вас като четвърта власт да следите също за честността на изборите, каза Митрев, вие познавате много хора и в изборния ден ще имате възможност да видите пряко как тече изборният процес. А лично аз имам определени правомощия и ще ги спазя, но единствената гаранция, която мога да дам е моят морал. Мисля че липсата на политическа обвързаност при мен, също е ясен знак за безпристрастност”, каза Златко Митрев в отговор на журналистически въпрос.
Не по-маловажно е , че ще продължим да работим по това, по което досега се е работило, заяви новият областен управител и посочи реализацията и финализирането на проекта за разкриване  в Пазарджик на изнесено обучение или филиал на Медицински университет Пловдив, като  изключително важно за региона и преди всичко за младите хора и тяхната реализация.
Златко Митрев отбеляза, че на вниманието му ще стои и една от главните задачи и отговорности на областния управител – работа по Закона за защита при бедствия. По негова информация водоемите на територията на региона не предизвикват безпокойство към настоящия момент. Във всички тях обемите са под 50% и не съществува опасност.
Златко Митрев e завършил  Езиковата гимназия в Пазарджик и юридическия факултет на  СУ „Климент Охридски“. Член е на пазарджишката адвокатска колегия, а през последните шест години е в Съвета на колегията. Женен, с един син, никога не е бил член на политическа партия. Областният управител декларира, че не смята да прави кадрови промени в областна администрация. На пресконференцията присъстваха и двамата зам. областни управители Гинче Караминова и Стефан Мирев. Караминова припомни, че е била временно изпълняващ длъжността „Областен управител“ и пожела на своя приемник да продължи добрите практики, започнатите проекти и да надгражда постигнатото.