Начало Общество Новият областен управител Валентина Кайтазова встъпи официално в длъжност

Новият областен управител Валентина Кайтазова встъпи официално в длъжност

СПОДЕЛИ

„Оценявам всичко, което моите предшественици са направили за област Пазарджик. Ще насърчаваме разработването на иновативни проекти, ще работим в услуга на гражданите на Пазарджик и областта“, заяви Валентина Кайтазова при встъпването си в длъжност. 

На официалната церемония по приемственост тя бе посрещната с букет цветя от досегашния областен управител Трендафил Величков, зам.-областния управител д-р Красимира Радева и служителите на Областна администрация Пазарджик.

„Благодаря Ви за радушното посрещане. Впечатлена съм. Трябва да налагаме нова институционална култура. Култура на приемственост и уважение. Оценявам всичко, което предишните областни управители са създали за област Пазарджик – работеща и експертна администрация и добри резултати, заяви Валентина Кайтазова. Като областен управител ще разчитам на подкрепата и експертизата на цялата администрация. За мен законът е задължение. Ще следим всички ние той да се спазва“, каза Кайтазова. Тя допълни, че ще бъдат изпълнявани политиките и приоритетите на настоящото правителство. Ще се работи интензивно с териториалните органи на изпълнителната власт, за да бъде създадена много добра организация и за обслужване на гражданите. По думите и предстои сериозна работа по проекти, които имат значение и за развитието на областта. „Ще насърчаваме иновациите, защото светът се развива и в съвременните условия това става само с прилагането на иновативни подходи. Разработването на иновативни проекти в образованието и културата за подобряването на образователната и културната инфраструктура. Ще използваме възможностите на оперативните програми и на механизмите по Плана за възстановяване и устойчивост“, допълни новият областен управител на Пазарджик.

Досегашният областен управител Трендафил Величков каза, че предава една малко по-спокойна област.

Той акцентира и на свършеното до тук в мандата му – разкриването на 24-часова спешна медицинска помощ в Сърница, на полицейски участък, завършването на укрепването на десния бряг на река Марица за защита сондажите на вододайната зона на Пазарджик, стартирането на проекта за създаване на малка високотехнологична индустриална зона в Пазарджик на мястото на останалите имоти от бившата казарма. Величков допълни, че са проведени и два пъти избори, които са преминали спокойно и без съществени нарушения. Той пожела успех на новия областен управител Валентина Кайтазова.