Начало Бизнес Ново дарение от 50 000 лева за община Брезник от „Асарел-Инвестмънт“

Ново дарение от 50 000 лева за община Брезник от „Асарел-Инвестмънт“

396
0
СПОДЕЛИ

Половината от тях ще са за отоплението на Читалището,
а останалите – за образование, спорт, туризъм и култура

Чрез договор за сътрудничество „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД за поредна година осигурява дарение на Община Брезник на обща стойност 50 000 лева. През 2017 г. беше направена първото дарение по повод първата годишнина от ефективната работа на инвестиционната компания в гр. Брезник. През 2018 г. традицията се запазва и освен всички заплати, осигуровки, данъци и такси, средства за стипендии, благотворителни кампании и целеви дейности, „Асарел-Инвестмънт“ предоставя също дарение за развитие на образованието, културата, спорта и инфраструктурата в града.
Близо половината от средствата от миналата година бяха насочени към възстановяване на малката спортна зала на стадиона. Тя не функционираше от години и беше в тежко състояние. За да може отново да се провеждат спортни мероприятия в нея, със средствата на фирмата беше предприет вътрешен ремонт, след който жителите на Брезник разполагат с обновена зала със съблекалня и баня.
Друг ключов проект от дарението през 2017 г. беше изготвянето на проект за възстановяване на отоплението на Читалище „Просвещение-1870“. Този проект предстои да се реализира през 2018 г. като 25 000 лева от настоящото дарение приоритетно ще бъдат насочени именно към реконструкцията на отоплителната система на културното средище в гр. Брезник.
Останалите средства ще бъдат разпределени в 4 приоритетни направления. Идеята е с 10 000 лева да се подкрепят проекти, допринасящи за развитието и образованието на децата в общината. Утвърждаването на възможностите за спорт и туризъм са други приоритетни посоки на финансиране, както и съхраняването на културата, историята и граовските традиции.
Договорът за сътрудничество за 2018 г. беше подписан между кмета на Община Брезник г-н Васил Узунов и г-н Атанас Тасмов – управител на проекта на „Асарел-Инвестмънт“ в Брезник. „Много приятно се изненадах в началото на календарната година, когато първите, които ме попитаха тази година ще има ли голямо дарение бяха нашите служители“, сподели г-н Тасмов. „Вече половината от екипа ни е съставен от жители на града, затова се радвам, че жестовете, който правим към общината, са важни за нашите колеги и високо оценени от тях. Уверен съм, че бизнесът и организациите в града също оценяват ползотворното ни сътрудничество. Станаха две години откакто работим в Брезник като инвестициите ни в общината се увеличават непрекъснато“ – добави той.
„Асарел-Инвестмънт“ е инвестиционна компания, която реализира проект за добив на полезни изкопаеми в гр. Брезник чрез своето дъщерно дружество „Трейс Рисорсиз“ ЕООД. Част от политиката на фирмата е активно да подпомага общностите, в които развива своя бизнес. Годишният договор за сътрудничество на стойност 50 000 лева е само един от механизмите, с които се реализира тази подкрепа. Целта на финансовата помощ е постигане на устойчиво развитие, повишаване стандарта на живот и създаване на нови възможности пред жителите на общината, наред с пълноценно реализиране на потенциала на община Брезник.