Начало Здраве Няколко изненадващи ползи от упражненията на открито

Няколко изненадващи ползи от упражненията на открито

СПОДЕЛИ

Редовната физическа активност предотвратява хронични заболявания като сърдечно-съдови заболявания, диабет и някои видове рак. Той също така подобрява имунната функция, контролира болката, намалява риска от падане и удължава продължителността на живота. Ползите за психичното здраве включват подобрено настроение, намалена тревожност и намален риск от деменция и депресия. Въпреки това повечето възрастни в САЩ не отговарят на препоръчителните нива на активност.

Проучванията показват, че упражненията в естествени условия като паркове предлагат допълнителни предимства. Изследователите откриха, че упражненията на открито могат да бъдат по-полезни от тренировките на закрито, като осигуряват предимства за физическото и психическото здраве.

Изследователите сега предлагат здравните специалисти да предписват контакт с природата, да моделират дейности на открито и да участват в усилията на общността за подобряване на достъпа до парковете. Насърчаването на упражнения на открито може да подобри нивата на физическа активност и цялостното благосъстояние.

 

ИЗТОЧНИК:

Science Daily, 13 юни 2024 г