Начало Общество Няколко поколения дриновци се срещнаха

Няколко поколения дриновци се срещнаха

СПОДЕЛИ

По повод 180-та годишнина от рождението на проф. Марин Дринов на 12 октомври в Актовата зала на училището се проведе вълнуваща среща между няколко поколения дриновци – учители и ученици. В началото прозвуча Дриновска клетва в изпълнение на Кристиана Чуклева. Клетвата е създадена по повод годишнината като част от символите на училището и ще бъде полагана от всички първокласници. Всички дриновци заедно изпълниха химна на училището.

Водещ на срещата бе г-жа Тамара Чолакова – дългогодишен учител. Директорът на училището Екатерина Футекова благодари на всички, че са уважили събитието. В приветствието си отбеляза, че училището с 65-годишна история винаги е имало свой собствен облик и е предпочитано от много ученици и родители. Гордостта на училището са неговите учители и възпитаници, носители на дриновския дух. Поради невъзможност лично да присъства на срещата г-жа Кацарева – директор на училището от 1988 г. до 1992 година, бе споделила своите мисли и вълнения в писмо до всички участници в срещата. Своя поздрав към дриновци от далечен Амстердам отправи и Мария Финджикова. В ролята на журналисти влязоха Валерия Добрева, Надежда Ковачева, Божидар Васев, Стоян Панчев и Стойко Шопов. С интересни въпроси провокираха учители и ученици да се върнат назад във времето и да споделят спомени, преживявания и емоции.

Поздрави към гостите с музикални изпълнения отправиха Василена Маслева, Габриела Спасова и Габриела Шкодрева. Срещата завърши много емоционално с колективно изпълнение на песента „Здравей, как си приятелю“ и традиционно българско хоро.

Текст и снимки: Фейсбук страницата на ОУ„Проф.Марин Дринов“