Начало Общество Областният управител отличи 27 доброволци от Панагюрище и Стрелча

Областният управител отличи 27 доброволци от Панагюрище и Стрелча

СПОДЕЛИ

На специални церемонии в общините Панагюрище и Стрелча, областният управител Трендафил Величков връчи грамоти на 25 огнеборци от РСПБЗН Панагюрище и общо 27 доброволци от формированията в Панагюрище и Стрелча и 12 жители на село Елшица. Те са отличени за изключителен принос в потушаването на горските пожари и овладяването на бедственото положение в общините Лесичово и Панагюрище през изминалото лято. На церемониите присъстваха кметовете на двете общини, директорът на РДПБЗН комисар Ангел Ангелов и членът на Управителния съвет на Асоциацията на доброволните формирования в България Стилян Хараланов.

„Респект и огромни благодарности към всички вас, които воювахте в борбата с природната стихия. Благодарение на вашата безценна подкрепа успяхме да опазим най-висшата ценност – човешкия живот“, каза областният управител в поздрава си към огнеборците и доброволците.

Реклама

Трендафил Величков връчи благодарствен плакет и на изпълнителния директор на „Асарел-Медет“ инж. Делчо Николов за оказаната помощ при овладяването на пожарите край селата Лесичово – през юли, и Елшица – през месец август.

„Искам да благодаря на Вас и на всички Ваши работници и служители, за изключителния принос, който имате за овладяването на огнената стихия. Истината е, че без вашата техника и денонощната работа на вашите момчета, трудно щяхме да се справим“, заяви областният управител на Пазарджик и допълни, че е признателен на „Асарел“, че винаги се е отзовавал на призивите за помощ, без значение дали се касае за снежно или огнено бедствие.
„Приемам този плакет като благодарност не към мен, а към целия екип на „Асарел-Медет“. Знайте, че винаги можете да разчитате на нас“, каза изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД инж. Делчо Николов.

Кметът на Панагюрище Никола Белишки отличи с благодарствени грамоти доброволците от Панагюрище и връчи почетни плакети на ръководителят на местното формирование Панайот Николов, директора на РДПБЗН комисар Ангел Ангелов и началникът на РСПБЗН Панагюрище гл. инспектор Атанас Бобеков.