Начало Общество Областният управител Стефан Мирев се срещна с генералния консул на Турция в...

Областният управител Стефан Мирев се срещна с генералния консул на Турция в Пловдив

СПОДЕЛИ

Генералният консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани посети Пазарджик и се срещна с областния управител Стефан Мирев. Визитата е по инициатива на турския дипломат, който посещава областите попадащи в консулския окръг и провежда срещи с представители на местната и държавна власт. Хюсеин Ергани оглавява генералното консулство в Пловдив от началото на 2017г. Консулският окръг, освен Пловдив обхваща Кърджали, Пазарджик, Хасково, Смолян, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

„България е наша приятелска и съседска държава, тя е вратата ни към Европа, а Турция е врата на България към Азия”, каза г-н Хюсеин Ергани и допълни, че област Пазарджик е най-близката до консулството в Пловдив и това е още една предпоставка за активно и добро сътрудничество.

Областният управител Стефан Мирев представи накратко пазарджишки регион, възможностите за развитие на балнео и спа туризма. „В духа на вече установените  добросъседски и приятелски отношения с Република Турция, ще разчитаме изключително много на Вашата подкрепа за привличането на инвестиции в областния град и региона”, каза областният управител и отправи предложение към Хюсеин Ергени да бъде организиран бизнес форум на територията на Южен централен район с участието на български и турски фирми от различни браншове.

Стефан Мирев подари на госта си рекламен диск за област Пазарджик и книга с културните и природни забележителности на Родопите. От своя страна, турският консул поднесе на областния управител ръчно изработена керамична чиния.