Начало Спорт Оборище измъчи Лудогорец, „орлите“ с труден успех в продълженията (ВИДЕО)

Оборище измъчи Лудогорец, „орлите“ с труден успех в продълженията (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Лудогорец се класира за 1/8-финалите за Купата на България след днешния драматичен и труден успех с 3:2 като гост на Оборище (Панагюрище), дошъл в продълженията.

Редовното време завърши при резултат 1:1. Първият гол в срещата падна в първото полувреме и беше дело на Жуниньо Кишеда. Няколко минути преди края на редовното време капитанът на Оборище Георги Нетов изравни за 1:1, като по този начн вдигна духа и на терена и по скамейките.

Изглеждаше, че домакините ще трябва да играят в тях с човек по-малко заради контузия на голмайстора Нетов, който не можеше да продължи, а тимът от Панагюрище вече бе извършил всичките си смени. Горалски обаче се опита да симулира за дузпа и получи втори жълт картон, така че двата отбора останаха с по 10 човека на терена.

С нови две попадения, по едно в двете продължения, отбелязани от румънеца Клаудио Кашеру в 98 и 114-та минути, разградският тим взе аванс пред домакините. Минута преди края на второто продължение обаче Джордж Лукас от „Оборище” върна единия гол и запази интригата до самия край на срещата, която все пак завърши с успех 3:2 за шампионите.

Ето какво заявиха треньорите на двата тима след оспорваната среща:

Благодарим на футболистите на Оборище за сърцатата и непокорна игра срещу този силен съперник, благодарим много на вярната публика, която подкрепяше отбора през целия мач, голямо благодаря и на ръководството за доброто организиране на футболната среща“, написаха в страницата на ФК „Оборище“ от клуба.