Начало Препоръчани Оборище може да влезе във Втора лига с бараж

Оборище може да влезе във Втора лига с бараж

СПОДЕЛИ
Очакваното отнемане на професионалния лиценз на Верея почти сигурно ще доведе до бараж за запълване на местата във Втора лига, а това автоматично дава правото на футболистите на панагюрския Оборище да участват в него. Това ще бъде като манна небесна за тях, тъй като Хебър е на точка от влизане във втора дивизия, а панагюрци нямат шанс да ги изпреварят.

Дори и заралии да се спасят по някакво чудо, те няма да получат право да играят в елита. Това автоматично ще ги прати в Югоизточната Трета лига. Така реално ще се отвори едно място във втория ни ешелон, тъй като Верея няма да бъде пратен там. Според запознати с плановете на БфС най-вероятно ще има бараж между втория в Югоизточната Трета лига – засега Созопол, и втория в Югозападната – засега Оборище. Така след края на сезона двата тима ще трябва да определят последния участник във Втора лига.

Както е известно, от 2019/20 тя ще е от 18 клуба. Затова и изпадащите са само два, а новите членове си остават четирите победителя в четирите трети лиги. Че заради казуса с Верея обаче ще има бараж, намекна и наставникът на панагюрци Войн Войнов. Наскоро след загубата от Хебър в Пазарджик треньорът на Оборище заяви: „И с второто място можем да влезем – чрез бараж“. Старши треньорът на Верея Иван Вутов пък потвърди другата новина, че тимът няма да вземе лиценз и от новия сезон ще играе при аматьорите. „Това са последни месеци във футбола за мен, така че мисля, че отборът ще отиде към Трета лига“, каза Вутов преди две седмици.

Източник: pz.24info.bg