Начало Препоръчани Оборище показа характер срещу Витоша Бистрица

Оборище показа характер срещу Витоша Бистрица

СПОДЕЛИ

С равенство завърши дербито на кръга между Оборище и Витоша.

През първото полувреме гостите се оказаха по-точни и водеха с два гола на Цветомир Вачев в 4-та и 35-та минута. През второто полувреме, „Войводите“ показаха истинското си лице, натиснаха противника и създаваха положение след положение. 

В 49-тата минута Васил Тачев отбеляза гол с глава но съдийската бригада го отмени заради засада. В 56-тата минута Нетов стреля много опасно от фаул но топката мина над напречанта греда. Капитанът на Оборище отбеляза гол с левия крак в 71-та минута след пробив на Мартин Истатков. Минути по-късно, удар с глава на Иван Великов мина край страничния стълб, а удар от дистанция на Георги Нетов също бе много близо до целта.

В 68-та минута Мартин Истатков пропусна да изравни – топката мина на сантиметри  от голлинията след негов удар отстрани. В 84-та минута Богомил Христов бе съборен в наказателното поле но съдията не отсъди дузпа.  Все пак, след огромния натиск на футболистите на Оборище, логичното се случи в 94-тата минута, когато капитанът Георги Нетов отбеляза гол от дузпа, отсъдена за игра с ръка.

Футболистите на Кириякос Георгиу изпуснаха положения и през първата част с Георги Нетов и Стенислав Георгиев.

По този начин двата отбора си разделиха по една точка.

В следващия кръг Оборище гостува в събота от 17:00 на Пирин Разлог. Доста тежко гостуване, като се има предвид че досега Оборище никога не е побеждавал този противник. 

Снимки от мача тук