Начало Препоръчани Оборище с инфарктна победа срещу Перун в Кресна

Оборище с инфарктна победа срещу Перун в Кресна

СПОДЕЛИ

Победа с 0:1 записа Оборище в инфарктен мач срещу Перун в Кресна.

Главният съдия съдия Мариян Гребенчарски остави двата двата отбора с човек по-малко в 34-тата минута. Красимир Ангелов и Любомир Танчев получиха червени картони. В продължението на мача Николай Димитров от домакините също бе декориран в червено.

Мачът логично бе изнервен, защото това беше последната възможност на домакините да запазят шансове за оцеляване. Положения имаше и пред двете врати, като и двата отбора пропуснаха възможности да открият резултата.

За панагюрци положения създадоха Георги Божилов, Васил Тачев, Георги Кременлиев, Даниел Васев. На три пъти Георги Нетов също не успя да победи вратаря на гостите. Нашите момчета претендираха и за три ситуации за дузпа, но арбитъра си затвори очите.

Стилиян Георгиев спаси две чисти положения на гостите през второто полувреме.

Все пак логичното се случи в последната минута на мача. В 93-тата минута, след удар на Васев, вратарят изпусна топката и Ивайло Аврамов прати топката в мрежата, превръщайки се в герой за съотборниците си.

Ето и коментара на старши-треньора на Оборище Кириякос Георгиу:

Човек със здравословни проблеми и слаби нерви не бива да гледа такъв мач, особено ако е привърженик на един от двата тима. Три червени картона, много агресия, чисти положения и терен приличащ по-скоро на оризова нива. Момчетата търсеха победата от първата до последната секунда на мача. Противникът се раздаде и успя да се противопостави. Есента същият отбор ни победи в Панагюрище, имаше какво да им връщаме. Цяло второ полувреме рискувахме хвърляйки се в нападение. Противникът създаде две контраатаки, но нашият вратар Стилиян Георгиев показа концентрация и класа. Мачът можеше да бъде далеч по-лесен за нас, ако бяхме си вкарали положенията. Имахме доста ситуации, при това чисти, но не ги реализирахме. Мачът го взехме с един наш трик в последните минути. Много се радвам, че Ивайло отбеляза този гол. Гол в продължението на мача е много сладък момент. Отборът посвещава тази трудна, инфарктна, но сладка победа на нашия президент, който въпреки трудностите и финансовите ограничения е близо до нас и ни подкрепя. През тази футболна година за първи път отборът прави 3 поредни победи и има серия от 4 мача без загуба. Първият полусезон отборът имаше 8 победи, 2 равни и 7 загуби, като положителен резултат се редуваше със негативен. Този полусезон имаме 7 победи 4 равни и 3 загуби като остават още три мача до края на първенството. Нека отчетем, че отборът бе напуснат и от двама титулярни футболисти. Даниел Чаушев, който игра първите мачове, отиде да работи в чужбина а Миахил Георгиев изненадващо и разочароващо преди мача с Перун информира, че няма да продължи.Въпреки това момчетата се раздадоха максимално. Кременлиев се прибра в съблекалнята целият в рани и синини. Любомир Танчев не можеше да си обясни защо бе изгонен и 20 минути не можехме да го успокоим, момчето се чувстваше ощетено и искаше да помогне на отбора. Всички бяха изтощени от лошия терен, единоборствата, жегата и себераздаването.

Следва съботен мач срещу Рилски Спортист на стадион „Орчо Войвода“, където този полусезон имаме само победи и два равни. Момчетата заслужават подкрепата на феновете, затова каня всички футболни запалянковци в града да дойдат и да покдрепят отбора. Остават три мача и искаме да завършим сезона с победи.“