Начало Препоръчани Оборище със загуба 3:2 от Беласица след силен мач

Оборище със загуба 3:2 от Беласица след силен мач

СПОДЕЛИ

При резултат 3:2 завърши днешният мач между Беласица Петрич и Оборище Панагюрище. На стадиона в Петрич имаше над 1000 души. Оборище откри резултата с много красив гол на Георги Нетов още в 2-та минута. 5 минути по-късно домакините изравниха от корнер, като вместо корнер имаше аут.

3 минути по-късно Беласица получиха дузпа за игра с ръка от близко разстояние, след рикошет. „Войводите“ възстановиха равенството в 30-тата минута с гол на Божилов, който с глава прехвърли вратаря при контраатака.

До края на срещата Нетов, Тачев, Михаил Георгиев и Божилов създадоха положения, но не успяха да обърне резултата.

Домакините разчитаха изцяло на центрирания. При едно от тях техен нападател скочи сам, не можа да играе с топката и при приземяването реши да падне. Главният рефер отсъди дузпа и така Беласица поведоха с 3-2. Оборище натисна до края на мача, но съумя да изравни.

“ Много силна игра и за двата тима. Играха два равностойни отбора и създадоха атмосфера на дерби с положения и агресия. В това помогна и публиката на стадиона както и организираните привърженици на домакините. Изключително съм доволен от моите момчета. Искам да благодаря на ръководството и г-н Анчев , който подсигури режим за това гостуване. Успях да променя негативната атмосфера в отбора след кошмарния резултат в Ботевград. Момчетата бяха сринати и още не могат да повярват какво преживяха там. Товарът от резултата бе огромен. Влязохме много силно в мача и доказахме на себе си, че имаме достойнство и качества, но ни трябва постоянство. Сега трябва да преодолеем разочарованието от начина, по който не победихме. В този мач ние не загубихме. Те взеха точките! Не ме притесняват въобще двете загуби защото аз имам друга поставена цел от президента. Тя е да създадем правила, колектив и отбор за бъдещето. Като изключим мача с Балкан, смятам че спазваме тази посока. Доволен съм че момчетата показаха гордото лице на панагюрския футбол.“ – коментира треньорът на „Войводите“ Кирякос Георгиу.