Начало Общество Обръщение от Никола Белишки към жителите на община Панагюрище

Обръщение от Никола Белишки към жителите на община Панагюрище

СПОДЕЛИ

 

Скъпи съграждани,

Приемам като морална победа единодушното решение на тримата съдии от Върховния административен съд, с което потвърдиха решението на Пазарджишкия съд, че изборите за кмет на община Панагюрище са недействителни. Надявах се, че българската правосъдна система няма да остане сляпа за драстичните нарушения, които опорочиха изборния процес. Не спрях да вярвам, че рано или късно истината излиза наяве.

Сега искам да благодаря на семейството си, на всички близки, но и непознати хора, от които получих подкрепа. Моля да приемат извинението ми тези, които смятат, че нови избори не трябва да има. Искам да отговоря и на онези, които се питат защо ми е нужно всичко това след три мандата управление. Всеки човек трябва да се бори за правата и правотата си, когато вярва в нея, а демокрацията се гради върху честност на изборния процес и върховенство на закона. Съжалявам, че  за първи път в своята история община Панагюрище е в такава ситуация и призовавам компетентните органи да извършат проверка, за да разберем дали нарушенията са резултат от небрежност, зла умисъл или изборно престъпление.

Въпросът със съдебното дело вече е затворена страница. Пожелавам много успехи, но и разум на този, който ще стане временно изпълняващ длъжността кмет на общината. Добрата работа на администрацията и сътрудничеството на всички групи в общинския съвет може да бъдат целебни за едно разделено общество.

А дали ще се кандидатирам? Като човек ще ми е по-лесно да не влизам в нова кампания, особено след неспортстментството на предишната. Не бих го направил, ако бяхме през 2027г.
До края на 2026г., обаче, пред нас жителите на общината ни, стои общата задача да я направим още по-модерна, по-зелена, по-красива, по-социална, по-благоустроена като максимално използваме огромната възможност да получим и да инвестираме 30-те млн. лева, които за първи път и еднократно държавата ще предостави целево на всички общини от нашия мащаб за финансирането на инфраструктурни проекти. Тези проекти в предишния си мандат не само сме подготвили, а и сме осигурили необходимите административни и процедурни условия те да бъдат стартирани в момента, в който получим финансиране по всеки от тях. Проекти, които можем и трябва да реализираме успешно, така както сме го правили до сега. Предстои ни да вложим в осъвременяването на общината ни и онези 13 млн. лева, които целенасочено спестихме и запазихме в предишните мандати, за да дофинансираме там, където целеви държавни средства не са предвидени. Имаме комплексна, но конкретна програма за инвестиции във всички сфери и във всички населени места на нашата община, а не семпла табличка с пожелания, хаотични идеи и намерения. Програма, гарантираща финансова стабилност, гарантираща развитието и благоустрояването на община Панагюрище.

През 2026 г. ни предстои да честваме и 150-годишнината от Априлското въстание. Много искам нашето Панагюрище да посрещне тази годишнина, както се полага на българската Столица на свободата. Представям си смела, силна, обединяваща и запомняща се програма за честванията с големи проекти, което далеч надхвърля онова, което г-н Гагов е включил с едно изречение в своята мандатна програма.

Искам също така, общината ни и занапред да бъде българският символ на духа, на честта и достойнството, на непримиримост към неправдата, на борбеност, на предприемчивост, на просперитет и на единение.

Ето за това съм готов да работя, ако ми се доверите да го направя.

С благодарност,
Никола Белишки