Начало Общество Община Стрелча участва във „Ваканция и СПА експо 2013“

Община Стрелча участва във „Ваканция и СПА експо 2013“

СПОДЕЛИ

От 14 до 16 февруари 2013 г. община Стрелча участва на най-голямата туристическа борса в България „Ваканция и Спа Експо”.  Изданието е 30-то юбилейно.

Община Стрелча бе представена чрез общинския Туристически информационен център. Включването в този престижен форум е традиция за Стрелча от пет години, а от четири Oбщината представя своя туристически потенциал на големия централен щанд на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма сред най-големите общини и известни туристически дестинации в страната като Стара Загора, Хасково, регион „Централна Стара планина”, Смолян, Плевен и др. Въпреки навлизането на високите технологии и Интернет, които имат водещ дял в търсенето на маршрути, присъствието на изложения според организаторите е не само престижно, но и начин за утвърждаване на дестинацията като запазена марка.

Чрез разпространението на рекламни материали на туристическите възможности на общината и местата за настаняване община Стрелча затвърди позициите си на уникална туристическа дестинация и рядко богат ресурс, според общото мнение на туроператорите. Минералната вода, географското разположение, богатото историческо минало, автентичния фолклор и запазени традиции са предпоставка за развитието на всички видове туризъм – спа, културен, селски и др.

Акцентът на представянето тази година бе сложен върху традицията на розопроизводството и възможностите на Стрелча да развива събитиен туризъм. Фолклорна група „Трета възраст” към НЧ „Просвещение 1871” се включи в програмата на изложението с представянето на програма, свързана с розопроизводството, която бе наблюдавана с голямо внимание, доказателство за което бе интересът на няколко големи туристически агенции.