Начало Общество Обществено обсъждане по взривоопасна тема ще има в Елшица

Обществено обсъждане по взривоопасна тема ще има в Елшица

СПОДЕЛИ
Обществено обсъждане
Обществено обсъждане
През миналата седмица – на на 15.10.2024 г., в заседателната зала на общината се

проведе обществено обсъждане на първите стъпки по смяната на предназначението на 1400 декара земя при селата Елшица и Левски. Смяната е планирана заради инвестиционно намерение за изграждане на фотоволтаичен парк.
По време на обсъждането се разбра, че именно тази конкретика – че земите ще се използват за разширяване на фотоволтаичния парк на компанията „Роял Естейтс“ на небезизвестната Гинка Върбакова, някак си в документацията липсва.
Общественото обсъждане протече при засилен интерес като категорично всички изказващи се заявиха, че не одобряват намерението на дружеството за разширяване на соларния гигант на наша територия. В залата бяха хора от Панагюрище, от няколко села от общината,дори и от други общини, включително жена от Ветрен дол. От този линк можете да се запознаете в детайли как протече събитието.
Във връзка със засиления обществен интерес след проведеното обществено обсъждане, ще бъде организирано допълнително такова. За това информират от Общинска администрация.
Обсъждането ще се проведе на територията на с. Елшица с участието на кмета и главния архитект на общината. Събитието ще се състои в залата на читалището на 23 октомври 2024 г. (сряда) от 18:00 часа.
Всички заинтересовани са поканени да участват в обсъждането.