Начало Култура Община Панагюрище организира Юнски празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“

Община Панагюрище организира Юнски празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“

29
0
СПОДЕЛИ

519x338teatro

За пета поредна година, Община Панагюрище организира Юнски празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“, съобщават от общинска администрация.

Седмицата от 13 до 17 юни ще бъде наситена с различни проявления на изкуството, в жанрово и стилово разнообразие, които ще дадат възможност на истинските ценители да се докоснат до любими автори, теми и герои, да открият най-близкото до сърцето и душата си и да се насладят.

Юнските празници на изкуствата ще стартират на 13 юни в 17:30 часа, с представяне на книгата „Кабинети за ближни“ и среща с авторката Ники Комедвенска и художника Стайо Гарноев, в музикалната зала на Народно читалище „Виделина-1865“. Същият ден, от 19:00 часа, в голямата зала на Театър Дом-паметник, Малък градски театър „Зад Канала“ ще представи постановката „Лодка в гората“.

На 14 юни 2016 година, от 18:00 часа, в Градския парк, концерт „Лятна песен“ ще изнесат творческият тандем Милица Божинова от „Фамилия Тоника” и поетът с китара Асен Масларски.

В третия ден на Юнските празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“ /15 юни 2016 година/, от 17:30 часа, в изложбената зала на Историческия музей – Панагюрище ще бъде открита изложбата „Облекло във времето“ (от средата на XIX век до края на XX век).

На 16 юни 2016 година, от 17:30 часа, в Общинска библиотека „Стоян Дринов“ ще бъде представено творчеството на поетите Цвета Иванова и Димитър Никифоров.       На 17 юни 2016 година, от 18:30 часа, в голямата зала на Театър Дом-паметник, Юнските  празници  на изкуствата – Панагюрище‘ 2016 ще бъдат закрити с празничен концерт на ансамбъл „Филип Кутев“, който е част от Националното турне „65 години Национален ансамбъл „Филип Кутев““.