Начало Общество Община Панагюрище приключва проекта за благоустройство на 12 улици

Община Панагюрище приключва проекта за благоустройство на 12 улици

СПОДЕЛИ
приключва проекта

Община Панагюрище приключва проекта за благоустройство на 12 улици в града с пресконференция и официална церемония 

Община Панагюрище приключва проекта за благоустройство на 12 улици в града. За целта, на 8 октомври 2019 г. от 10.00 часа, на пл. „Цар Освободител“ ще се проведе церемония по „Откриване на обекта“, а от 11.30 часа в сградата на общината, Сесийна зала, ет. 2 – заключителна пресконференция за отчитане на изпълнените дейности и получени резултати.

Община Панагюрище с нов одобрен социален проект

Изпълнението на дейностите по реконструкция на тротоарите и уличното платно, пътната маркировка и вертикалната сигнализация, както и на зелените площи, изграждането на поливна система и оформянето на кътове за отдих се осъществява по проект: „Рехабилитация на улични настилки, тротоари и зелени площи в град Панагюрище”- Той е одобрен по процедура BG16RFOP001-1.039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 – Панагюрище”, приоритетна ос „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Общата стойност на проекта е 4 489 009.48 лева, от които 85%, предоставени като безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата част – като национално финансиране.

Източник