Начало Култура Община Панагюрище с щанд на най-голямото туристическо изложение у нас

Община Панагюрище с щанд на най-голямото туристическо изложение у нас

СПОДЕЛИ

Община Панагюрище, в партньорство с Исторически музей – Панагюрище, ще вземе участие в 37-та Международна туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“, която ще се проведе от 13 до 15 февруари 2020 година в Интер Експо център, град София.Това е поредна стъпка към позициониране на община Панагюрище като привлекателна дестинация със собствен облик и богато културно-историческо наследство, както и създаване на бизнес и инвестиционен климат в подкрепа на туристическия сектор.

Щандът на Община Панагюрище ще бъде част от Националния щанд на Министерството на туризма в Република България. Визията му ще съчетава традициите на времето с достиженията на съвременността.

Целта на представянето на Община Панагюрище в Международната туристическа борса „Ваканция и СПА” е увеличаване познаваемостта и подобряване на имиджа на общината като целогодишна туристическа дестинация с акцент върху богатото й културно-историческо наследство.

Обект на представянето на туристическото изложение ще бъдат събитията от Годишния културен календар за 2020 година чрез разработена с изцяло нова визия книжка, включваща всички международни, национални и регионални празници, конкурси, празненства и фестивали. По време на форума ще бъде представена и дейността на читалищата в община Панагюрище.

В различни рекламни брошури ще бъдат показани и антропогенни ресурси за развитието на туризма в различните му форми – познавателен туризъм, културен туризъм, събитиен туризъм, спортен туризъм, бизнес /конгресен/ туризъм.

Представени ще бъдат и природни ресурси подходящи за пешеходен туризъм, рекреативен /ваканционен/ туризъм, приключенски туризъм, екотуризъм, ловен и риболовен туризъм.

Посетителите на изложението ще могат да се запознаят и с рекламния филм „Панагюрище-град символ на България”, заснет от телевизията за туризъм Travel TV и създаден по Програма за развитие на туризма за 2019 година на Община Панагюрище.

Форумът „Ваканция и СПА Експо” насърчава разработването и предлагането на цялостни познавателни програми в областта на туризма, насочени както към популяризиране на потенциала на България като приемаща дестинация, така и ориентирани към българските потребители.