Начало Бизнес Община Панагюрище се включи в първия семинар по електрическа мобилност

Община Панагюрище се включи в първия семинар по електрическа мобилност

СПОДЕЛИ

В рамките на Световния ден на околната среда, на 05.06.2018 г. се проведе първият експертен семинар по електрическа мобилност, организиран от ИКЕМ.  Като участници в дискусията се включиха от СОАПИ, НДЕФ, МРРБ, Община Козлодуй, Община Панагюрище и Омникар.

Този първи по рода си семинар се проведе във Военна академия „Г.С.Раковски“ – София, с подкрепата на МТИТС, Агенция за устойчиво енергийно развитие, Националния доверетилен екофонд, Българската стопанска камара и др.

Участваха експерти от общинските администрации, министерства и държавни институции. бяха включени теми, като електрическа мобилност, енергийна ефективност и алгернативните горива, възможности и ползи за общините и държавните институции. Приветствие към участниците поднесоха – Ирена Пенчева от името на НДЕФ и  Ивайло Алексиев  от името на АУЕР. Лектори на събитието бяха представители от МТИТС, Община Габрово, ИКЕМ и бизнеса.

ИКЕМ активно работи с българските общини за създаване на мрежа за ускорено навлизане и развитие на електрпическата мобилност в България. Към момента 16 (шестнайсет) общини са официални партньори на организацията.

В рамките на договореностите между ИКЕМ и Военна академия „Г.С.Раковски“, предстои разработка на нова учебна програма по енергийна, киберсигурност и електрическа мобилност, която да залегне в магистърската програма по Сигурност на академията.